Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι προβλέπει ο εργασιακός οδοστρωτήρας

Το περιβόητο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση είναι μια συνολική πρόταση της κυβέρνησης, με παλιά και νέα μέτρα, όχι φυσικά για την... απασχόληση, αλλά για την πλήρη και πιστή εφαρμογή των κατευθύνσεων των Βρυξελλών για τις εργασιακές σχέσεις, τη "διά βίου μάθηση", το χρόνο εργασίας.

Το όλο κείμενο διαπνέεται από τη λογική του "απασχολήσιμου",της μιας θέσης εργασίας κομμένης στα δύο και του ενός μεροκάματου κομμένου στα δύο ή και στα τρία. Την Πέμπτη μάλιστα πήρε και την επιβράβευση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

Η "ευελιξία" στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, η "διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή η κατάργηση του 8ωρου, η ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, η προώθηση των διαλυτικών για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την ίδια την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης,η υπονόμευση της επιδότησης ανεργίας με την"ενεργητική" πολιτική χρηματοδότησης των εργοδοτών για δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα που δίνονται στους εργοδότες, για να κάνουν... προσλήψεις, αλλά και διάφορα προγράμματα για κάθε... πικραμένο, είναι οι "δράσεις" του σχεδίου αυτού.

Το σχέδιο διαιρείται σε τέσσερις "πυλώνες" και 19 κατευθυντήριες γραμμές, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει, με ικανοποίηση, ότι θα θέσει συγκεκριμένους στόχους που η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ελέγξει την υλοποίησή τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ