Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ - "ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"
Αντίσταση στην αντεργατική λαίλαπα

ΕΣΑΚ και "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα",σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν σχετικά με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση":

"Το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα (σ.σ. χτες) συζήτησε και δρομολόγησε την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του 8ωρου και την παραχώρηση του χρόνου απασχόλησης στη δικαιοδοσία των εργοδοτών.

Ο πρωθυπουργός με ανοιχτούς εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους ότι "αν δεν αποδεχτούν την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, η χώρα θα μείνει έξω από την ΟΝΕ", προσπαθεί, ως γνήσιος ατζέντης των πολυεθνικών, να δημιουργήσει στη συνείδηση των εργαζομένων τη λογική "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω".

Η κυβέρνηση σκόπιμα καλλιεργεί την αυταπάτη ότι οι στόχοι της ΟΝΕ θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής για την εργατική τάξη και το λαό. Ομως, για την εργατική τάξη και το λαό γίνεται καθαρό καθημερινά, ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των πολυεθνικών και τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει για τους εργαζόμενους, αφού η ζωή τους καθημερινά, από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, χειροτερεύει και ο πλούτος που παράγουν από τη δουλιά τους οι εργαζόμενοι πηγαίνει σε λίγα χέρια.

Αντίθετα, τα μέτρα που σήμερα (σ.σ. χτες) η κυβέρνηση δρομολόγησε, θυσιάζουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, με αγώνες και θυσίες καταχτημένα, όπως το 8ωρο, στο βωμό των κεφαλαιοκρατών.

Η πολιτική αυτή δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και ηχηρόστομες φράσεις, που το τελευταίο διάστημα ακούμε από ορισμένους συνδικαλιστές.

Μπροστά σ' αυτή την αντεργατική λαίλαπα χρειάζεται από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να ορθωθεί ένα ενωτικό αγωνιστικό εργατικό λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Σε αυτή την προοπτική θα κριθούν οι πάντες. Η αντιστοιχία ανάμεσα στα λόγια και τα έργα, ανάμεσα σε όλους εκείνους που το τελευταίο διάστημα για λόγους ευνόητους μέσα από ανακοινώσεις και μόνο στα λόγια "διαφοροποιούνται" από την κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ