Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενιαία πανελλαδική δράση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για την κατάργηση του 8ωρου και τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που αποφάσισε να προωθήσει η κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελούν έναν καταπέλτη που γκρεμίζει εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών, τις οποίες η εργατική τάξη κέρδισε με μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες και αίμα. Κυριολεκτικά χτυπιούνται ιερά και όσια.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα σμπαράλιασε το 8ωρο και το 7ωρο, τώρα προχωρεί στην εξ ολοκλήρου κατάργησή τους. Τα νέα μέτρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Πρόκειται για εδώ και χρόνια αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που η εφαρμογή τους επισπεύδεται μετά την ένταξη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα και τις σχετικές οδηγίες του ιμπεριαλιστικού ΟΟΣΑ.

Ο υπουργός Εργασίας και συνολικά η κυβέρνηση διεκτραγωδούν την πράγματι τραγική για τους εργαζόμενους κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα. Αποδείχνεται και πάλι ότι τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια. Γιατί αυτοί επέτρεψαν στην εργοδοσία να μεταχειρίζεται εδώ και χρόνια τους εργαζόμενους ως είλωτες. Και με τα νέα μέτρα προσφέρουν περισσότερα θύματα στον Μολώχ του κεφαλαίου.

Μια πρέπει να είναι η απάντηση στη νέα κυβερνητική πρόκληση: Ενιαία πανελλαδική δράση της εργατικής τάξης και συμμαχίες της με άλλες κοινωνικές δυνάμεις του λαού, στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ