Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Η πρόκληση των Αμερικανών ήταν μεγάλη. Ανάλογη όμως ήταν και η απάντηση του λαού του Πειραιά. Χτες το πρωί το αμερικάνικο αντιτορπιλικό "Λαμπούν" κατέπλευσε στο φαληρικό όρμο, αλλά κανείς Αμερικανός ναύτης δεν πάτησε το πόδι του στη στεριά. Η αγωνιστική ετοιμότητα των αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών δυνάμεων απέτρεψε τα σχέδια της αμερικάνικης πρεσβείας, να αποβιβαστούν από το πλοίο οι "Ράμπο" του 6ου Στόλου για να "ξεμουδιάσουν" στην πατρίδα μας, προκειμένου να συνεχίσουν το δολοφονικό τους έργο σε βάρος των λαών της περιοχής μας. Στο Τροκαντερό τους περίμεναν οι ελληνικές δυνάμεις καταστολής του λαϊκού κινήματος για να τους προστατεύσουν. Παρόντες όμως ήταν και οπαδοί της ειρήνης. Ετσι, αντί να κατέβει στο λιμάνι το πλήρωμα του πλοίου, ανέβηκε σ' αυτό ο ναυτικός ακόλουθος της πρεσβείας. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων χρόνων στο Πειραιά, που σίγουρα θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η αμερικανική πρεσβεία, για το αν θα τολμήσουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Να μετατρέψουν το Λιμάνι της Ειρήνης σε αναψυκτήριο των αμερικανικών πληρωμάτων, όπως ήταν επί χούντας.

Η επιφυλακή των φιλειρηνικών δυνάμεων θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα στις 6, στο Τροκαντερό, όπου ο Αμερικανός πρέσβης ετοιμάζει δεξίωση στα πλαίσια της γενικότερης τακτικής "σύσφιξης" των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της εξουδετέρωσης των αντιαμερικανικών και αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων του λαού μας.

Τα σχέδια αυτά θα πέσουν στο κενό. Για τους Ελληνες εργαζόμενους οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ήταν και θα παραμείνουν ανεπιθύμητοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ