Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρώτα δώρα: τα... σκουπίδια τους!

Η αγωνιστική ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται από χτες οι αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις υποχρέωσε το αντιτορπιλικό "Λαμπούν" του 6ου Αμερικάνικου Στόλου να μην δέσει στο λιμάνι του Πειραιά, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά να παραμείνει ανοιχτά στον όρμο του Φαλήρου. Νωρίς το πρωί έκανε την εμφάνισή του το πλοίο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους και δεκάδες ασφαλίτες με πολιτικά και άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας βρέθηκαν στο Τροκαντερό, μαζί με σκυλιά της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η απάντηση των ελληνικών πατριωτικών δυνάμεων ήταν άμεση. Σε ελάχιστο χρόνο συγκεντρώθηκαν στο Τροκαντερό μέλη και φίλοι της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη εκφράζοντας επί τόπου την απόφασή τους να μην επιτρέψουν ούτε σε ένα Αμερικανό ναύτη να πατήσει το πόδι του στη στεριά. Το πανό που αναρτήθηκε με το σύνθημα "Εξω ο 6ος στόλος" σηματοδοτεί τα αισθήματα όλου του ελληνικού λαού για τους δολοφόνους της ειρήνης.

Η πρώτη ενέργεια από το αμερικανικό πλοίο που υποτίθεται ότι ήρθε για να προωθήσει νέο πνεύμα σύσφιξης των σχέσεων του λαού μας με τους υποδαυλιστές του πολέμου, μπορεί να είναι και σημαδιακή των πραγματικών αισθημάτων που αυτοί τρέφουν για όλους τους λαούς του κόσμου. Φρόντισαν να μεταφέρουν και αποθέσουν στη στεριά τα σκουπίδια του πλοίου. Αμέσως μετά στο αντιτορπιλικό που στο μεταξύ είχε καθαριστεί, ανέβηκε ο ναυτικός ακόλουθος της πρεσβείας.

Ο κατάσκοπος του 6ου Στόλου

Ενα από τα πιο σύγχρονα πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, είναι το αντιτορπιλικό "Λαμπούν" που από χτες έχει αγκυροβολήσει στον Φαληρικό Ορμο. Πρόκειται για πλοίο της τελευταίας δεκαετίας με πλήρωμα περίπου 300 ανδρών. Οι επιχειρησιακές του δυνατότητες δεν έχουν να κάνουν τόσο με τον όγκο του και τη δύναμη πυρός που έχει, αλλά με τα ηλεκτρονικά συστήματα που είναι εξοπλισμένο όπως και με τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτει. Μπορεί να εντοπίσει και να αποκρούσει αεροπλάνα, πλοία και υποβρύχια. Ενώ έχει δυνατότητες παρακολούθησης και παρεμβολών των επικοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ