Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου του 1998 στην πλατεία Κοραή, εκφράζουμε την αντίθεση, την οργή και την αγανάκτησή μας για την παρουσία του αμερικάνικου αντιτορπιλικού του 6ου Στόλου, "Λαμπούν", στον Πειραιά.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επέτρεψε τον ελλιμενισμό του 6ου Ατόλου στα λιμάνια της χώρας μας, που υποκλίνεται στους ιμπεριαλιστές. Ο πειραϊκός λαός έχει και μνήμη και γνώση για τους υποτιθέμενους επισκέπτες. Είναι αυτοί:

  • Που έφεραν την 7χρονη χούντα στη χώρα μας.
  • Που ενθάρρυναν και συγκάλυψαν την τουρκική κατοχή στην Κύπρο.
  • Που και σήμερα προωθούν τη ΝΑΤΟποίηση και το διαμελισμό του Αιγαίου.
  • Που με την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" άναψαν τη φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια, διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία και με στρατιωτική επέμβαση επέβαλαν στη Βοσνία την Ειρήνη με το όπλο στον κρόταφο.
  • Που γενικότερα παίζουν το ρόλο του ιμπεριαλιστή κατακτητή, επιβάλλουν την εξαθλίωση και τη γενοκτονία σε πολλούς λαούς.

Ερχονται στο πρώτο λιμάνι της χώρας στο "Λιμάνι της Ειρήνης" σαν επικυρίαρχοι. Είναι, όμως, γελασμένοι. Ο ελληνικός λαός, υπερήφανος και πατριώτης, ούτε ευχαριστεί, ούτε υποκλίνεται, αλλά αγωνίζεται, υψώνοντας το δικό του ανάστημα για Εθνική Ανεξαρτησία,που την έχει ποτίσει με πολύ αίμα.

Δηλώνουμε πως η χώρα μας δεν είναι αμερικάνικο προτεκτοράτο, ο Πειραιάς θα μείνει λιμάνι της Ειρήνης, της Φιλίας και Συνεργασίας των λαών.

Καλούμε τους Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Αρχοντες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των συνδικαλιστικών φορέων, τους πνευματικούς ανθρώπους, όχι μόνο να μη συμμετάσχουν σε καμιά εκδήλωση που μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, αλλά να απαιτήσουν την άμεση απομάκρυνση του αμερικάνικου πλοίου.

Καλούμε τους φιλειρηνιστές, όλο το λαό της περιοχής να αντιταχθεί στην επίδειξη - πρόκληση.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.

ΕΞΩ Ο 6ος ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ