Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θύελλα αντιδράσεων για την αμερικανική ΣΦΗΓΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κατάπλευση του αμερικανικού αμφίβιου πλοίου επίθεσης στο λιμάνι της πόλης. Φορείς και πολίτες της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τη νέα προκλητική ενέργεια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του. Ηδη η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Θεσσαλονίκης οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού.Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" καλεί τους νέους και το λαό της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη νέα αμερικάνικη πρόκληση.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την επίσκεψη του αμερικανικού πολεμικού πλοίου "USS Wasp" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως "Ωμή πρόκληση για τα φιλειρηνικά και τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας", και συνεχίζει: "Τα σχέδια των υποτελών "της νέας τάξης" και των Αμερικανών να αμβλύνουν το αντιιμπεριαλιστικό και αντιαμερικάνικο αίσθημα του λαού μας δε θα περάσουν.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά σ' αυτή την απροκάλυπτη πρόκληση. Να υψώσουν το δικό τους ανάστημα και να μην επιτρέψουν η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα γενικότερα να γίνειτόπος αναψυχής και τουρισμού των ιμπεριαλιστών, για να υλοποιούν τα δολοφονικά τους σχέδια ενάντια στους λαούς της περιοχής".

Την επίσκεψη του αμερικανικού πλοίου αλλά και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις ανοιχτές προκλήσεις του Αμερικανού Προξένου Ν. Μπερνς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι η κατάπλευση της "Σφήγκας" δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ένα κεντρί άξιο και ικανό να επιβάλει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στους λαούς της Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής.

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" καταγγέλλοντας τη νέα πρόκληση των Αμερικανών, τονίζει: "Τα γεράκια του ιμπεριαλισμού έρχονται, γιατί θέλουν να δηλώσουν την κυριαρχία τους και όχι φυσικά για φιλανθρωπίες και τυπικές επισκέψεις. Παρότι η κυβέρνηση και οι Αμερικανοί προσπαθούν να μας ξεγελάσουν ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας, δεν μπορούν να κρύψουν ότι προκαλούν τον πόλεμο στα Βαλκάνια και ετοιμάζονται να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια και στο Αιγαίο ευρύτερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ