Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΩΝΙΑΣ
Δειλοί και ντροπιασμένοι...

"Κι είν' εδώ πέρα μια Αρετή δειλή και ντροπιασμένη". Τα λόγια αυτά του εθνικού ποιητή Διονύση Σολωμού, ήρθαν στη μνήμη μας παρακολουθώντας τις απαντήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στην Επίκαιρη Ερώτηση (του ΚΚΕ) στην Ελληνική Βουλή για τις δραστηριότητες του νέου Πιουριφόι Ν. Μπερνς, αναφέρεται σε ψήφισμά του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας,που απέστειλαν στη Βουλή και τα πολιτικά κόμματα. Και το ψήφισμα των Ελλήνων μεταναστών της Κολωνίας συνεχίζει:

Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο επιχείρησε ο κ. Παπανδρέου να δικαιολογήσει την προσβλητική συμπεριφορά του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, δικαιολογημένα προκάλεσε την αγανάκτηση του προέδρου της Βουλής κ. Κακλαμάνη, που ανάμεσα στα άλλα, κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών να τον μαζέψει τον ανθύπατο Μπερνς. Ο κ. Παπανδρέου ενοχλημένος από αυτά που ακούστηκαν, γύρισε την πλάτη του στο ελληνικό Κοινοβούλιο και αποχώρησε.

Δικαιολογημένα προκύπτει λοιπόν το ερώτημα: Πού το πάει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση; Ποιος της έδωσε το δικαίωμα να καταρρακώνει το αίσθημα αξιοπρέπειας του λαού μας, το οποίο κέρδισε με αγώνες και αίμα; Και, επιτέλους, αντί να γυρίζουν την πλάτη τους στους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, θα ήταν προτιμότερο αν μπορούσαν να βάλουν τον κ. Μπερνς στη θέση του, για να μη μας θυμίζουν με τη στάση τους το περιβόητο εκείνο "μα επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο"!

Ομως, να είναι για ένα πράγμα σίγουρη η κυβέρνηση, πως ο λαός μας δε θα επιτρέψει σε κανέναν την επιστροφή σε εποχές οι οποίες είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του. Καλούμε λοιπόν το υπουργείο Εξωτερικών και απαιτούμε, όχι μόνο να τον μαζέψει (τον κ. Μπερνς) αλλά και να του υπενθυμίσει πως δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να επεμβαίνει σε ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ