Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στο Γολγοθά της εξοντωτικής λιτότητας

Σε συγκέντρωση καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, τη Μ. Τετάρτη στις 10 πμ, στην Κάνιγγος και σε πικετοφορία. "Σιωπηλή" διαμαρτυρία στην Καβάλα

Στους δρόμους βγάζει ξανά, παραμονές του Πάσχα, τους συνταξιούχους η εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης και η κοροϊδία της... αύξησης του 3,7% στις συντάξεις που εξανεμίστηκε πριν την πάρουν στα χέρια τους.

Ετσι, τη Μ. Τετάρτη, οι συνταξιούχοι της Αθήνας όλων των ταμείων πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς και στην κεντρική αγορά.Την απόφαση πήρε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων,η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η κυβέρνηση "οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους στην εξαθλίωση και στο κοινωνικό περιθώριο", ενώ καταγγέλλει την επιχειρούμενη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

"Με την υποτίμηση, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι συντάξεις πείνας έχασαν πάνω από 14%, αφού η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και ο μαυραγοριτισμός οργιάζουν. Ετσι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και η πλειοψηφία των εργαζομένων θα κάνουν μαύρο Πάσχα, αφού όχι μόνο για αρνί δε φτάνουν τα λεφτά, αλλά ούτε για κοτόπουλο".

Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τους γυρίζει στον εργασιακό μεσαίωνα, αρχίζοντας από την "Ολυμπιακή".

Καταλήγοντας, καλεί όλους τους συνταξιούχους να παραβρεθούν στην κινητοποίηση και να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα, τονίζοντας ότι "στο μέτωπο της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αντιπαραθέσουμε το δικό μας μέτωπο, των εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, ΕΒΕ και της νεολαίας".

Και στην Καβάλα

Την ίδια μέρα, τη Μ. Τετάρτη, πικετοφορία "σιωπηλής διαμαρτυρίας" οργανώνει και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Νομού Καβάλας, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 10 το πρωί.Σε ανακοίνωσή της τονίζεται ότι "η Μεγάλη Εβδομάδα για μας τους συνταξιούχους άρχισε από το 1990 με την ψήφιση των αντιασφαλιστικών αντισυνταξιουχικών νόμων της ΝΔ, που διατηρεί το ΠΑΣΟΚ και από τότε με το σταυρό μας ανηφορίζουμε το Γολγοθά της μονόπλευρης λιτότητας και εξαθλίωσης".

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, τονίζει ότι "την αύξηση του 3,5% δεν την πήραμε ακόμα, "πήραμε" όμως την υποτίμηση της δραχμής και κατά συνέπεια του πενιχρού εισοδήματός μας". Καταλήγοντας επισημαίνει ότι "δεν πρέπει να υποταχτούμε στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν και πρέπει να αντιδράσουμε ενωτικά και αγωνιστικά, γιατί από το Μάη μπαίνει στο τραπέζι του στημένου ψευτοδιαλόγου η κοινωνική ασφάλιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ