Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η βρογχίτιδα "πρόδωσε" την Κλέπκου

Εξηγήσεις από την κολυμβήτρια για την απαγορευμένη ουσία, στο ΔΣ της ΕΚΟΦ

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο στο θέμα της κολυμβήτριας που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας στο χειμερινό πρωτάθλημα ΟΠΕΝ (6 - 8/3). Μετά από μεγάλη μυστικοπάθεια σχετικά με το όνομα της αθλήτριας, η ΕΚΟΦ αποκάλυψε (έστω και εμμέσως) ότι το δείγμα ανήκε στην κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ Κατερίνα Κλέπκου, η οποία κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις στο ΔΣ που πραγματοποίησε χθες η Ομοσπονδία. Στα ούρα της κολυμβήτριας βρέθηκε η απαγορευμένη διεγερτική (και όχι αναβολική, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει η ΕΚΟΦ) ουσία σαλβουταμόλη.

Η αθλήτρια μαζί με τον προπονητή της εξήγησαν ότι η ουσία περιέχονταν στο βρογχολυτικό σπρέι "Αερολιν" το οποίο είχε πάρει κατόπιν ειδικής συνταγής του θεράποντα ιατρού της, αφού εκείνη την περίοδο υπέφερε από βρογχίτιδα.

Οπως τόνισε η Κατερίνα Κλέπκου, η χρήση του φαρμάκου δηλώθηκε κατά τον έλεγχο, αλλά αυτό δεν είχε καταχωρηθεί στο σχετικό έντυπο επειδή δεν είχε μαζί της τη σχετική συνταγή, ενώ αν γινόταν αυτό δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Η κολυμβήτρια και το σωματείο της ζήτησαν χθες προθεσμία για την υποβολή σχετικού υπομνήματος, η οποία της δόθηκε από την ΕΚΟΦ που από την πλευρά της επιφυλάχτηκε να εκδώσει σχετική απόφαση.

Ας σημειωθεί τέλος, ότι η χρήση της σαλβουταμόλης τιμωρείται από τη ΦΙΝΑ με 2 χρόνια αποκλεισμό, ενώ άλλες ομοσπονδίες επιβάλουν την ποινή του τρίμηνου αποκλεισμού ή της επίπληξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ