Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαίτηση για κοινή δράση και λαϊκή αντεπίθεση

"Οχι" ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων, ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο, αποχώρηση από τον κοινωνικό διάλογο, οι άμεσοι στόχοι πάλης. Μιλούν στο "Ρ" συνδικαλιστές από όλο το πολιτικό φάσμα. Αναπτύσσει τη δράση της η Επιτροπή Σωτηρίας της "Ολυμπιακής"

Την ανάγκη της άμεσης και αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα σε όλα τα επίπεδα και του συντονισμού του σε πανελλαδική κλίμακα, μακριά από την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου",προβάλλουν σήμερα με δηλώσεις τους στο "Ρ" στελέχη του ευρύτερου συνδικαλιστικού φάσματος, ενόψει του νέου μεγάλου και καίριου χτυπήματος που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση μέσα στο Μάη με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.Με το νομοσχέδιο αυτό - όπως έγινε καθαρό και από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου - κονιορτοποιούνται θεμελιακές κατακτήσεις και δικαιώματα, καταργείται το οχτάωρο,γενικεύεται η κατάρα της μερικής απασχόλησης. Ταυτόχρονα, με "Δούρειο Ιππο" τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, η κυβέρνηση χτυπά σε βαθμό κατάργησης τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας,ικανοποιώντας έτσι ένα ακόμα βασικό αίτημα του ΣΕΒ,ο οποίος προχτές εμφανίστηκε κατά τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας να προτείνει... αυξήσεις 2%+2% για το εξευτελιστικό κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη!

Η απαίτηση για την κλιμάκωση των αγώνων, μπροστά σ' αυτή την ολομέτωπη επίθεση, εκφράστηκε, εξάλλου, με τον πιο αυθεντικό τρόπο από τους ίδιους τους εργαζόμενους την περασμένη Πέμπτη στη μεγαλειώδη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, ακριβώς την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφιζε στη Βουλή το νόμο - τέρας για τον Εθνικό Αερομεταφορέα. Στην "Ολυμπιακή" όμως οι εργαζόμενοι δεν είπαν την τελευταία λέξη. Παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες, διαμηνύουν ότι "αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά". Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο τη σωτηρία της "Ολυμπιακής", συγκροτήθηκε η Επιτροπή Σωτηρίας της ΟΑ,μέλη της οποίας μιλάνε σήμερα στο "Ρ".


ΣΕΛ.  35   -   37

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ