Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και αδιάβαστοι και προβοκάτορες

Είναι, απλά, αδιάβαστοι, γράφουν, ό,τι γράφουν, επειδή δεν έκαναν τον κόπο να πάνε έστω στο ρεπορτάζ, εκεί δηλαδή που συμβαίνουν τα πράγματα, δε διασταύρωσαν, έστω, ό,τι τους πασάρουν ορισμένοι; Λίγο δύσκολο, καθώς πρόκειται για "πρώτα" ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ. Που γράφουν - στα "Νέα", στην "Ελευθεροτυπία" και αλλού - πως κάπου στη Ζήνωνος έχει την έδρα της μία επιτροπή ενάντια στον "Καποδίστρια" και εκεί, γράφουν και υπογράφουν, η ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η ΠΟΛ. ΑΝ. και ο Μπέης "αποφάσισαν" για "διακομματική αντικαποδιστριακή συνεργασία", με στόχο την "ανάδειξη και συγκρότηση ψηφοδελτίων με πρόσωπα που αγωνίζονται ενάντια στον "Καποδίστρια"". Γνωρίζουν ότι στη Ζήνωνος 27 στεγάζεται η Ενωση Πυρσογιαννιτών, γνωρίζουν ότι εκεί, την Τρίτη 7 Απρίλη, η Ενωση Δημοτικού και Κοινοτικού Τύπου οργάνωσε μια συζήτηση για την Αυτοδιοίκηση, στην οποία πήραν πράγματι μέρος και εκπρόσωποι των κομμάτων. Γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δήλωσε, διά του παριστάμενου Σπ. Χαλβατζή, ότι θα "στηρίξει ψηφοδέλτια με αγωνιστές που αντιμάχονται την κυρίαρχη αντίληψη στην ΤΑ, την αντίληψη που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζουν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις". Γνωρίζουν, τέλος, οι συνάδελφοι, όπως και ο "Ρ" που παρακολούθησε τη συζήτηση και μόνος αυτός παρουσίασε εκτενέστατα το σχετικό ρεπορτάζ, ότι καμία "διακομματική αντικαποδιστριακή συνεργασία" δεν αποφασίστηκε.

Τότε γιατί γράφουν ό,τι γράφουν; Τόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, ώστε για να περάσει η κομματική πειθαρχία να πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλυφθεί και ο απέναντι μπαμπούλας;

Εν πάση περιπτώσει, ας προσέχουν οι συνάδελφοι όταν παίρνουν διάφορα "φαξ"... Και για να κάνουν καλύτερα τη δουλιά τους, τους πληροφορούμε ότι η Πανελλήνια Ενωση για την Προστασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στεγάζεται Σωκράτους 79 - 81.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ