Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνη δουλικότητα

Αντί να μαζέψουν, όπως απαιτεί το λαϊκό φρόνημα, τον πράκτορα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, οι εκσυγχρονιστές κυβερνώντες, με πρώτο τον Θ. Πάγκαλο, ανέλαβαν να καλύψουν την "ανθυπατική" συμπεριφορά του και να μαζέψουν το άπλωμα του αντιαμερικανισμού.

Ηρθε όμως η δήλωση του εκπροσώπου του Στ. Ντιπάρτμεντ, με την οποία οι επικρίσεις που διατυπώνονται κατά του Ν. Μπερνς χαρακτηρίζονται ως αντιδημοκρατικές και... ανθελληνικές (!!! ). Μόνο όσοι είναι τυφλωμένοι από τη δουλικότητα και την υποτέλεια δεν μπορούν να διακρίνουν ότι αυτός που έδωσε το δικαίωμα στον υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να παρεμβαίνει απροκάλυπτα και να υπαγορεύει τη συμπεριφορά των Ελλήνων, είναι η ραγιάδικη στάση της κυβέρνησης Σημίτη.

Οχι μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα της "προστασίας" του Ν. Μπερνς, αλλά με την "εφ' όλης της ύλης" υποταγή της στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Είναι το γεγονός ότι ο Θ. Πάγκαλος πριν υποβάλλει οποιαδήποτε πρόταση για θέματα της εξωτερικής πολιτικής ζητά να έχει, προηγουμένως το "οκέι" της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως έκανε με την πρόσφατη πρότασή του για το Κυπριακό, στο όνομα ότι αυτοί έχουν τη δύναμη να τις επιβάλουν! Είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σημίτη δέχεται να μοιράσει το Αιγαίο, γιατί αυτό ευνοεί τα αμερικάνικα συμφέροντα, "σκοτώνεται" να πάρει μέρος στις στρατιωτικές επεμβάσεις σε γειτονικές και μη χώρες κ.ο.κ.

Η δουλικότητά τους γίνεται επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ