Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τους "έκοψαν το βήχα"

Τον περασμένο Φλεβάρη, όταν Αμερικανοί επιχείρησαν να δείξουν τα "φιλικά" τους αισθήματα βάφοντας έναν παιδικό σταθμό, οι νεολαίοι της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" τους ανέτρεψαν τα σχέδια

Από τη Θεσσαλονίκη οι Αμερικανοί θέλησαν να εγκαινιάσουν τη νέα τους τακτική. Η επιχείρηση "Ράμπο σε ρόλο καλού Σαμαρείτη" στέφθηκε με παταγώδη επιτυχία. Στις 3 Φλεβάρη 1998 Αμερικανοί πεζοναύτες, μέλη του πληρώματος της ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου "LASALLE", που είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι της πόλης, στα πλαίσια "φιλικής" επίσκεψης, επιχείρησαν να δείξουν τις "αγαθές προθέσεις τους" βάφοντας έναν παιδικό σταθμό. Ομως το μαζικό κίνημα δεν τους άφησε να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Μέλη και οι φίλοι της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" απέτρεψαν τους Αμερικανούς πεζοναύτες που θέλησαν να βάψουν το βρεφονηπιακό σταθμό "Κωλέττη", σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας τους. Με το σύνθημα "Βάφουν με το αίμα των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών",υποδέχτηκαν τους πεζοναύτες τα μέλη της"Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και εκείνοι έφυγαν άπρακτοι.

Στις 27 Γενάρη 1998 είχε πραγματοποιηθεί δεξίωση στο αμερικανικό πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 650 ναύτες και 50 αξιωματικοί, καθώς και ο αρχηγός του 6ου Στόλου, με παρόντα τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ν. Μπερνς. Αλλά ο λαός της Θεσσαλονίκης στις 31 Γενάρη έδωσε τη δική του δυναμική απάντηση στην αμερικανική πρόκληση με τη μεγάλη διαδήλωση του λαού της Θεσσαλονίκης στην πύλη του λιμανιού, ενάντια στην παρουσία της ναυαρχίδας του 6ου Στόλου και τα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ