Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πλώρη" για νέους συντονισμένους αγώνες

Δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών για την προοπτική και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων, μπροστά στην εντεινόμενη ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης

Την ανάγκη της άμεσης και αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα σε όλα τα επίπεδα και του συντονισμού του σε πανελλαδική κλίμακα, προβάλλουν με δηλώσεις τους στο "Ρ" συνδικαλιστικά στελέχη του ευρύτερου φάσματος, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επιτυχημένη 24ωρη πανεργατική, πανδημοσιοϋπαλληλική πανελλαδική απεργία της περασμένης Πέμπτης και τις θυελλώδεις κινητοποιήσεις που συνόδευσαν την κατάθεση και την ψήφιση του τερατώδους νομοσχεδίου για την "Ολυμπιακή". Εντονα προβάλλεται, επίσης, η απαίτηση για την αποχώρηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον "κοινωνικό διάλογο", ενόψει μάλιστα της έντασης της επίθεσης που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, με το διπλό χτύπημα της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό, με τα δυο νομοσχέδια που φέρνει το Μάη στη Βουλή.

Οι κεντρικοί διεκδικητικοί στόχοι που προβάλλονται και που συνοδεύουν τη θέση για ανάπτυξη των αγώνων, είναι: Απόκρουση της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση με τη "διευθέτηση του χρόνου εργασίας", την επέκταση της μερικής απασχόλησης κτλ. Υπεράσπιση του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης, της μονιμότητας στο δημόσιο. Απόκρουση της λιτότητας διαρκείας και υπογραφή ικανοποιητικής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων. Ματαίωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας - ΔΕΚΟ στο δημόσιο. Απόκρουση και μη εφαρμογή στην πράξη του νομοθετικού τερατουργήματος για την "Ολυμπιακή", που - κατά την κυβέρνηση - αποτελεί τον "πιλότο" για τη γενικότερη έφοδο στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ των συνδικαλιστών που μιλάνε σήμερα στο "Ρ" και απαντούν το ερώτημά μας για το πώς βλέπουν την εξέλιξη των αγώνων και τη συμβολή τους σ' αυτούς, είναι συνδικαλιστές που υπέγραψαν το γνωστό κείμενο των 608 στελεχών του μαζικού κινήματος, με το οποίο καλούν σε αντίσταση ενάντια στη "νεοφιλελεύθερη πολιτική" και σε συντονισμό για "την ανατροπή της απ' όπου κι αν εκφράζεται, απ' όπου και αν στηρίζεται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ