Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ '98
Σύσκεψη την Τρίτη για τον ταξικό γιορτασμό

Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων

Πρωτοβουλία για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς πήραν πέντε πρωτοβάθμια σωματεία και καλούν σε σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας, τις Ομοσπονδίες, καθώς και συνδικαλιστές για να συζητήσουν το πλαίσιο του γιορτασμού. Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη 14 Απρίλη 1998 και ώρα 6 μμ στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Τα σωματεία, που πήραν την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη μετά από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, είναι τα εξής: Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, "Μινιόν", Εργαζομένων στου Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, "Φίντεξπορτ" και εργαζομένων Δήμων Καματερού, Πετρούπολης και Ανω Λιοσίων.

Η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετά και την τελευταία απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το "Εθνικό Σχέδιο" κατεδάφισης των κατακτήσεων, που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα. Με τη διαβόητη "διευθέτηση του χρόνου εργασίας", καταργείται το οχτάωρο, μια απ' τις βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων στον εικοστό αιώνα. Επίσης ενισχύεται η μερική απασχόληση, ενώ με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης διαλύονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ακόμα και η ίδια η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ