Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νόμιμο το ΚΚ Αλβανίας

Νομιμοποιήθηκε, τελικά, από το αλβανικό Κοινοβούλιο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αλβανίας, που είχε κηρυχτεί παράνομο, μετά την ανατροπή του προηγούμενου καθεστώτος στη χώρα.

Με σχετικό τηλεγράφημά του προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας Χόσνι Μιλόσι αναφέρει:

"Αγαπητή συντρόφισσα Παπαρήγα.

Τελικά το Αλβανικό Κοινοβούλιο νομιμοποίησε τους Αλβανούς κομμουνιστές. Εκτιμούμε με σεβασμό τη συνεισφορά των Ελλήνων κομμουνιστών σ' αυτό το γεγονός.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς

Χόσνι Μιλόσι, πρόεδρος του ΚΚΑ".

Απαντώντας, η Αλ. Παπαρήγα προς τον πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας σ. Χόσνι Μιλόσι τονίζει:

"Αγαπητέ σύντροφε,

εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ και όλων των κομμουνιστών της Ελλάδας, χαιρετίζουμε τη νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αλβανίας, που είναι αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων των τελευταίων χρόνων για την αποκατάσταση στοιχειωδών ελευθεριών στη χώρα σας.

Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το ΚΚ Αλβανίας στις νέες συνθήκες θα βρεθεί πάντα στην πρωτοπορία του αγώνα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του αλβανικού λαού, στην πάλη για το σοσιαλισμό.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη δημιουργεί νέες δυνατότητες για την παραπέρα ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων ανάμεσα στα κόμματά μας και θα συμβάλει στο συντονισμό και την ισχυροποίηση του κομμουνιστικού κινήματος στα Βαλκάνια και σ' όλο τον κόσμο.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς!

Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ