Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα διλήμματα του Κ. Σημίτη

Δύσκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση Σημίτη, αν κρίνει κανείς από την αρθρογραφία εφημερίδων. Τα αφεντικά δε φαίνονται να είναι ικανοποιημένα με τον τρόπο που η εκλεκτή τους κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της "Ολυμπιακής".

Τα χτεσινά "Νέα" αξιώνουν από τον Κ. Σημίτη να στηριχτεί σε όλες τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ για να επιβάλει την πολιτική της σύγκλισης. Στην πολιτική, γράφουν στο άρθρο τους, που ακολούθησε η κυβέρνηση στην "Ολυμπιακή" "ούτε στηρίχθηκε σε ολόκληρο το Κίνημα του οποίου αποτελεί έκφραση, ούτε και μπόρεσε να εμφανίσει συσπειρωμένα όλα και αυτά ακόμη τα μέλη της. Και αν η κυβέρνηση επιμείνει στο πρόγραμμα σύγκλισης και στους στόχους του, θα πρέπει, πρώτα και πριν απ' όλα, να πείσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, και να εμφανιστεί - όπως προφανέστατα τούτη τη στιγμή δεν εμφανίζεται - ως συνολική έκφραση όλων των τάσεων που το συνθέτουν".

Αντίθετα, η "Αυριανή" στο άρθρο της διαπιστώνει ότι "το μαγαζί δεν τραβάει άλλο" και ζητά από τον Κ. Σημίτη... να παραιτηθεί και να φτιάξει ένα νέο κόμμα. "Αρπαξε (!) ό,τι μπορείς από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στηρίξου στο 50% του ελληνικού λαού που είναι αηδιασμένο από όλα τα σημερινά κόμματα".

Τα διλήμματα του Κ. Σημίτη ελάχιστα ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν ότι αυτό που πρέπει να ανατραπεί είναι πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ