Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Να ξεκουμπιστεί ο 6ος στόλος από τη χώρα μας

Δε Θα αφήσουμε τα γεράκια των ΗΠΑ, τους διάφορους κυβερνητικούς ιθύνοντες και άλλους θιασώτες της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης να προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό και τη νεολαία για το ρόλο των ΗΠΑ και την πολιτική τους στη χώρα μας, τόνισε στην ομιλία του ο γγ της ΕΕΔΥΕ

Καλωσορίζοντας τους χιλιάδες συγκεντρωμένους ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Θανάσης Παφίλης,τους ενημέρωσε για την αναβολή της δεξίωσης του Ν. Μπερνς, "με το πρόσχημα, όπως σημείωσε, του πένθους για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου", τονίζοντας με έμφαση: "εμείς δεν αναβάλλουμε την απαίτηση του Ελληνικού λαού να ξεκουμπιστεί ο 6ος Στόλος από τη χώρα μας, να φύγουν οι Αμερικανοί. Γι' αυτό συγκεντρωθήκαμε σήμερα και πάλι εδώ, για να μεταφέρουμε τη φωνή του αδούλωτου λαού μας, που απαιτεί να φύγουν το ΝΑΤΟ και Αμερικανοί από την πατρίδα μας.

Με το σημερινό μας συλλαλητήριο απαντάμε για μια ακόμη φορά πως ο λαός μας θα συνεχίσει πιο δυνατά τον αγώνα του, για να μη μετατραπεί η χώρα μας σε Αμερικανο-ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο.

Αυτό που ίσως τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κάμψουν, να αμβλύνουν τα αντιιμπεριαλιστικά - αντιαμερικανικά αισθήματα του λαού μας. Θέλουν από τη μια μεριά με την προβολή του υποτιθέμενου φιλέλληνα νεαρού γιάπι Μπερνς, που τάχα ενδιαφέρεται για τη χώρα μας, με την επίσκεψη των πληρωμάτων, για τάχα τουριστικούς λόγους, ακόμα και με το δολάριο, να κάνουν το λαό να ξεχάσει το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ στη χώρα μας, να τον κάνει πιο ανεκτικό στα νέα δολοφονικά τους σχέδια. Να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την απαράδεκτη λύση που ετοιμάζουν για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Τους προειδοποιούμε και τους δηλώνουμε πως ο ελληνικός λαός έχει καλή μνήμη, καλό θυμητικό όπως λένε στα χωριά μας.

Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν, κύριοι ιμπεριαλιστές και κύριοι της κυβέρνησης και άλλοι υποτελείς, πως θυμούμαστε πολύ καλά το ρόλο της ξενοκρατίας και των Αμερικανών στην Ελλάδα. Εδώ στο Φάληρο που τα καράβια σας μολύνουν τη θάλασσά μας και τα φονικά βόλια των συνεταίρων σας Εγγλέζων ιμπεριαλιστών σκότωσαν τον λαϊκό μας ήρωα της Επανάστασης του 21, Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Από αυτή την ακτή και εκεί περίπου που έχετε αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό σας "Λαμπούν" οι ίδιοι συνεταίροι σας οι Εγγλέζοι βομβάρδιζαν τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και σκότωναν αμέτρητους μάχιμους και άμαχους το Δεκέμβρη του 1944.

Θυμούμαστε πολύ καλά πως μερικά μέτρα πιο πέρα είναι ο Ιππόδρομος, όπου η χούντα που επιβάλανε οι ΗΠΑ το 1967 δολοφόνησε τον αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ειρήνης Παναγιώτη Ελή.Πως είχε μετατρέψει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αυτόν το χώρο".

"Σε τούτη τη χώρα δεν έχετε να κάνετε μόνο με τις κυβερνήσεις των "ευχαριστιών"", τόνισε σε άλλο σημείο ο ομιλητής. "Δεν έχετε να κάνετε με την πολιτική του ραγιαδισμού, της υποτέλειας και υποταγής που ακολουθούν όλοι όσοι τάσσονται με τη νέα τάξη. Πως δεν έχετε να κάνετε μόνο με μια κυβέρνηση και υπουργούς οι οποίοι τσακίζονται να σας δικαιολογήσουν. Που σας έχουν προσφέρει τη χώρα μας για να έχετε τις βάσεις, που μετατρέπουν τον ελληνικό στρατό σε δύναμη ταχείας επέμβασης για να χτυπήσουν άλλους λαούς.

Σας πληροφορούμε λοιπόν και σήμερα από αυτό το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο πως ο λαός μας δεν πρόκειται να υποταχθεί. Πως όπως αγωνιστήκαμε και σας πολεμήσαμε - θα το συνεχίσουμε. Οι ήρωές μας μας συνοδεύουν στους μεγάλους αγώνες: Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Αρης, Διαμαντής, Νικηφορίδης, Λαμπράκης.

Εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ θέλουμε και πάλι από αυτό το συλλαλητήριο να καλέσουμε κάθε εργαζόμενο και σκεπτόμενο άνθρωπο σε συσπείρωση στον αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό αγώνα. Τις μαζικές οργανώσεις να κινητοποιήσουν το λαό μας, ώστε να μη μετατραπούμε σε μια επαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να μη γίνει η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο του ιμπεριαλισμού.Να απαντήσουμε στην κυβέρνηση πως εμείς, ο λαός, έχουμε αυτό που εκείνη στερείται. Την αξιοπρέπεια να θέλουμε να ζούμε ανεξάρτητοι να κάνουμε κουμάντο στον τόπο μας. Και κάτι ακόμα. Πως ο λαός μας μπορεί αυτό που η κυβέρνηση και οι άλλοι οπαδοί της νέας τάξης δεν μπορούν. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τους ιμπεριαλιστές "προστάτες" και να οικοδομήσουμε ένα δίκαιο και ειρηνικό μέλλον".

  • Τη συγκέντρωση χαιρέτησε επίσης ο Σ. Παπακωνσταντίνου γραμματέας της Παμπειραϊκής Επιτροπής Ειρήνης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ