Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρίσιμες ώρες για τον Κ. Καραμανλή

Κρίσιμες ώρες περνά ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής,μετά το έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε το πρωί της Κυριακής, η ανακοπή καρδιάς, που διήρκεσε περί τα 30 δευτερόλεπτα, φαίνεται να οφείλεται σε ηλεκτρική διαταραχή της καρδιάς. Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά.

Το ίδιο βράδυ, ξεκίνησαν οι προσπάθειες ενεργητικής συμμετοχής του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας σε ασκήσεις αναπνοής. Οι προσπάθειες των γιατρών να τον αποσυνδέσουν από τον αναπνευστήρα συνεχίστηκαν μέχρι χτες το απόγευμα, χωρίς, όμως, να έχουν θετικό αποτέλεσμα. Αυτό συνέβη, διότι έχουν ατροφήσει οι πνεύμονες, εξαιτίας της λοίμωξης. Επίσης, ενώ καταβάλλονταν προσπάθειες για την αποσύνδεσή του από τον αναπνευστήρα, έπεσε η τιμή του οξυγόνου στο αίμα κάτω από το φυσιολογικό όριο (σ.σ. το κατώτατο φυσιολογικό όριο είναι 88 και η τιμή του οξυγόνου στο αίμα έπεσε στο 82). Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμενε περισσότερη ώρα εκτός αναπνευστήρα, υπήρχε περίπτωση να πέσει κι άλλο η τιμή του οξυγόνου στο αίμα και να μην οξυγονώνεται κανένα όργανο.

Ωστόσο, οι γιατροί φοβούνται την εμφάνιση νέας λοίμωξης με την παραμονή του στον αναπνευστήρα, γι' αυτό σήμερα - αν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του - θα ξανακάνουν προσπάθειες να τον αποσυνδέσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ