Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
Εκλογική επιτυχία της ΔΕΣΚ

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Μεγάλη ήταν η επιτυχία της ΔΕΣΚ στις αρχαιρεσίες του παραρτήματος Αχαϊας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου,όπου αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, ενώ μεγάλη ήταν η πτώση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών, οι οποίες σημαδεύτηκαν από τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, είναι:

ΔΕΣΚ - Σ: 89 ψήφοι (28,3%), 2 έδρες στο ΔΣ και 2 αντιπρόσωποι για το ΕΚΠ. Στις προηγούμενες εκλογές, του 1995, είχε 58 ψήφους (14,7%) 1 έδρα και 1 αντιπρόσωπο.

ΠΑΣΚΕ: 155 ψήφοι (51%), 3 έδρες στο ΔΣ, 3 αντιπρόσωποι στο ΕΚΠ. Το 1995 είχε 222 ψήφους (57,4%), 3 έδρες και 4 αντιπροσώπους.

ΔΑΚΕ: 59 ψήφοι (18,7%), καμία έδρα στο ΔΣ, 1 αντιπρόσωπο. Είχε 81 ψήφους (21,3%), 1 έδρα και 2 αντιπροσώπους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο επικεφαλής της ΔΕΣΚ - Σ Αντώνης Ταβουλάρης τόνισε: "Το αποτέλεσμα δείχνει την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΣΕ στο νομό μας. Αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη όλων των εργαζομένων και ταυτόχρονα αναδεικνύει ένα μήνυμα καταδίκης της πολιτικής διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ. Σήμερα, μπροστά στην καταιγίδα της νεοσυντηρητικής πολιτικής, γίνεται επιτακτικό χρέος ο συντονισμένος, σχεδιασμένος πανελλαδικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε αυτό το καθήκον θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις".

Πρώτη η ΕΣΑΚ στους εμποροϋπάλληλους Λαμίας

Πρώτη δύναμη και με διαφορά αναδείχτηκε η "Εμποροϋπαλληλική Ενότητα" (υποστηρίχτηκε απ' την ΕΣΑΚ) στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Λαμίας και αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που έγιναν την Κυριακή.

Συγκεκριμένα ψήφισαν 77 εργαζόμενοι, έγκυρα ήταν 76 και ένα άκυρο. Ελαβαν: Εμποροϋπαλληλική Ενότητα (ΕΣΑΚ) 40 ψήφους, 4 έδρες στο ΔΣ και 1 αντιπρόσωπο στο ΕΚΦ και 1 στην Ομοσπονδία. ΔΑΚΕ 26 ψήφους, 2 έδρες στο ΔΣ, 1 αντιπρόσωπο για το ΕΚΦ. ΠΑΣΚΕ 10 ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ