Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΓΕΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Πολύ κρίσιμη η κατάστασή της

Μη αναστρέψιμη θα γίνει η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κων. Καραμανλή, αν οι γιατροί δεν καταφέρουν σήμερα να τον αποσυνδέσουν από τον αναπνευστήρα. Το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε χτες το πρωί αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει αμετάβλητη και ότι "νέα αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα θα επιχειρηθεί μόλις το επιτρέψει η υγεία του".

Υστερα από απαίτηση της οικογενείας του Κων. Καραμανλή, χτες, δεν έγινε επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της υγείας του, παρά μόνο η ανάγνωση του ιατρικού δελτίου από τον παθολόγο και προσωπικό γιατρό του τέως Προέδρου, Ευάγ. Μπελόνια.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που υπάρχουν από ιατρικούς κύκλους του "Υγεία", για την εξέλιξη της υγείας του, δεν είναι αισιόδοξες. Η αναπνοή του τέως Προέδρου είχε πέσει χτες στο 28% (από 50 - 60% που ήταν προχτές) και γι' αυτό δεν επιχειρήθηκε αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα. Βέβαια, η παραμονή του στο μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Κατ' αρχήν υπάρχει φόβος εμφάνισης νέας λοίμωξης, που σ' αυτή τη φάση ο καταπονημένος οργανισμός του δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν ολοκληρωτικά οι πνεύμονες. Η τελευταία ακτινογραφία έδειξε σοβαρές αλλοιώσεις στους πνεύμονες και σύμφωνα με τους γιατρούς χρειάζεται διάστημα 20 ημερών, τουλάχιστον, για να αποθεραπευτούν.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χτες τα ξημερώματα ο Κων. Καραμανλής εμφάνισε κολπική μαρμαρυγή, δηλαδή αρρυθμίες, που ρυθμίζονται με τη χορήγηση αντιαρρυθμικών φαρμάκων. Η ταχυκαρδία που παρουσιάστηκε, αν και ταλαιπωρεί το μυοκάρδιο, αυτό προς το παρόν λειτουργεί κανονικά.

Παρ' όλ' αυτά, οι γιατροί συνεχίζουν να ελπίζουν σε θετική τροπή της κατάστασης της υγείας του, δεδομένου ότι δεν έχουν θιγεί ζωτικά όργανα.

Να σημειωθεί ότι οι θεράποντες γιατροί του διέψευσαν χτεσινά δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι ο Κων. Καραμανλής προσβλήθηκε από νέα λοίμωξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ