Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Με διπλάσιες έδρες

Τα αναλυτικά αποτελέσματα

Η τακτική απομάκρυνσης του κλάδου από το σωματείο του, την οποία ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια οι πλειοψηφούσες παρατάξεις, είχε σαν συνέπεια και την αποχή του απογοητευμένου κλάδου από τις αρχαιρεσίες. Κι ενώ η αποχή είναι "έργο" των παρατάξεων που διοίκησαν το σωματείο, "έργο" το οποίο φρόντιζαν να περνά απαρατήρητο, να αποσιωπάται,τώρα για να υποβαθμίσουν τον αγωνιστικό νόημα της ψήφου υπέρ της "Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών" (Δ-Ε-Η) και να δικαιολογήσουν την κάθετη πτώση τους, μιλούν για "αύξηση της αποχής φέτος". Κι αυτό παρ' ό,τι γνωρίζουν ότι η αποχή κυμάνθηκε στα ίδια, περίπου, με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες επίπεδα και ότι αρκετοί νέοι ηθοποιοί που προσήλθαν στις αρχαιρεσίες δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν χωρίς βιβλιάριο ασθενείας (είτε γιατί δεν ήξεραν ότι έπρεπε να προσκομίσουν το βιβλιάριο, είτε γιατί δεν προλάβαιναν να επανέλθουν μ' αυτό για να ψηφίσουν, είτε γιατί αμέλησαν να βγάλουν βιβλιάριο, είτε γιατί ανασφάλιστοι - λόγω των νέων σκληρών συνθηκών εργασίας - δυσκολεύονται να βγάλουν βιβλιάριο ασθενείας).

Στις φετινές αρχαιρεσίες στην Αθήνα,τη Θεσσαλονίκη και στις πόλεις - έδρες των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων ψήφισαν 686 ηθοποιοί. Από τις 686 ψήφους οι έγκυρες (μαζί με τις 35 λευκές) ήταν 671 και οι άκυρες 15.

  • Η "Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών",πήρε 298 ψήφους, ποσοστό 44,28% και 8 έδρες (στο προηγούμενο ΔΣ είχε 4) και εκλέγει στο ΔΣ του ΣΕΗ τους: Αννα Φόνσου (190 ψήφοι), Ανδρέα Βαρούχα (137), Λεωνίδα Βαρδαρό (126), Αντέλα Μέρμυγκα (85), Σίμωνα Πάτροκλο (76), Νίκο Καραγιώργη (75), Γιώργο Ματαράγκα (69), Σάσα Καστούρα (68).
  • "Συνδικαλιστική Ενότητα" Ηθοποιών: 129 ψήφοι - 21,25%, 3 έδρες (από τις 8 που είχαν οι παρατάξεις του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ) και εκλέγει τους: Ρήγα Αξελό, Πλασκοβίτη, Τάσο Χαλκιά.
  • "Ενωτικό Ψηφοδέλτιο" (επικεφαλής ο Δ. Παπαγιάννης): 123 ψήφους - 18,42%, 3 έδρες και εκλέγει τους: Δημήτρη Παπαγιάννη, Γιάννη Παπαγιάννη, και ισοψηφούν οι Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Πετράκης.
  • "Ελεύθερη Εκφραση" (ΔΑΚΕ): 53 ψήφους, 8/42%, 2 έδρες (είχε 3) και εκλέγει τους: Νίκο Μπακογιάννη, Γιώργο Μούτση.
  • Η "Υπερκομματική Κίνηση Ηθοποιών Θεσσαλονίκης": 27 ψήφους, 7,28%, 1 έδρα: Δημήτρης Αραμπατζόγλου.
  • Οι "ανεξάρτητοι" Κωνσταντίνος Χιόνης και Θωμάς Χαλβατζής πήραν από 3 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΣΕΗ,(στο προηγούμενο ήταν και ο δήθεν "ανεξάρτητος" Δ. Παπαγιάννης), εκλέχτηκαν αποκλειστικά οι υποψήφιοι της "Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών".Συγκεκριμένα οι ενεργοί Βασίλης Κολοβός (προηγούμενος πρόεδρος του ΤΑ-ΣΕΗ), Αννα Φόνσου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιάννης Τσικής και οι συνταξιούχοι Γιώργος Τζαβέλας, Τάσος Παπαδάκης.

Η Δ-Ε-Η στα άλλα όργανα: Στο 8μελές ΔΣ του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων,πήρε 4 έδρες και εκλέγει (κατά σειρά ψήφων) τους: Κώστα Χαλκιά, Κώστα Βιτσεντσάτο, Θάνο Κανούση, Ανδριανή Τουντοπούλου.Στην 7μελή Εξελεγκτική Επιτροπή,πήρε 3 έδρες και εκλέγει τους: Νόρα Μολυβιάτη, Σάββα Γεωργιάδη, Κώστα Μαλκότση.Στο 6μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο πήρε 3 έδρες και εκλέγει τους: Κάτια Τσαλίνοβα, Λάζο Τερζά, Κώστα Μαλκότση.Οργανα του ΣΕΗ και στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το σημείωμα. Από τις 13 θέσεις συνέδρων του ΣΕΗ για την ΠΟΘΑ,η ΔΕΗ παίρνει 8 με τους: Βασίλη Κολοβό, Ελένη Γερασιμίδου, Γιάννη Καλατζόπουλο, Λάζο Τερζά, Σάσα Καστούρα, Τρύφωνα Παπουτσή, Τζένη Ζαχαροπούλου, Χρήστο Ζορμπά.Από τις 9 θέσεις αντιπροσώπων στο ΕΚΑ η ΔΕΗ παίρνει τις 4,με τους: Βασίλη Κολοβό, Μίρκα Καλατζοπούλου, Κάτια Τσαλίνοβα, Αλμπέρτο Εσκενάζυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ