Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ "ΛΑΜΠΟΥΝ"
Γνωρίζουμε καλά τον εγκληματικό τους ρόλο

Μαζικοί φορείς καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική πρόκληση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μαζικών φορέων και παραγόντων για την "επίσκεψη" του αμερικανικού αντιτορπιλικού στον Πειραιά. Ετσι:

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης θεωρεί την "επίσκεψη" στο λιμάνι του Πειραιά του αμερικανικού πλοίου του 6ου Στόλου "Λαμπούν" ακόμα μια πρόκληση για το λαό μας, αλλά και για τους λαούς της Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής που πάντα, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πληρώνουν ακόμα και με αίμα την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός, αναφέρεται, έρχεται κοντά στην προκλητική και απαράδεκτη στάση του Ν. Μπερνς που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...

Γνωρίζουμε καλά, πλέον, το ρόλο των ΗΠΑ στη χώρα μας, τονίζεται και προστίθεται: Εφεραν την 7χρονη δικτατορία. Ενθάρρυναν και συγκάλυψαν την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο. Χρησιμοποιούν την Ελλάδα με τις βάσεις τους, στα πολεμικά του σχέδια. Διαμελίζουν το Αιγαίο, υποκινούν τούρκικες διεκδικήσεις. Ανάβουν φωτιά πολέμου στα Βαλκάνια και πυροδοτούν νέα επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο. Δε διστάζουν να δολοφονούν παιδιά με τα απάνθρωπα εμπάργκο που επιβάλλουν.

Εκεί που η κυβέρνηση και άλλοι σιωπούν, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της οικοδομής υψώνουμε φωνή στους ιμπεριαλιστές και τρομοκράτες της ανθρωπότητας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των Οικοδόμων και απαιτούν: "Εξω ο 6ος Στόλος από τον Πειραιά. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο. Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ" κλπ.

Δήμαρχος Ελληνικού: Πικρή εμπειρία από τον 6ο Στόλο

Την πλήρη αντίθεσή του για την παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο Φάληρο και τη Θεσσαλονίκη εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ελληνικού.

Ο Κ. Κορτζίδης απέρριψε κατηγορηματικά τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογηθούν οι αυθαίρετες επισκέψεις και τόνισε μεταξύ άλλων:

"Ο λαός της χώρας μας έχει πικρή εμπειρία από τέτοιες επισκέψεις και για το ρόλο που έπαιξε και παίζει ο 6ος αμερικανικός Στόλος σε βάρος των λαών της περιοχής.

Στηρίζουμε τον αγώνα του φιλειρηνικού κινήματος και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του με τα κοινά συνθήματα: ΕΞΩ Ο 6ος ΣΤΟΛΟΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ".

Καταγγέλλει το ΔΣ Νίκαιας η Επ. Ειρήνης Κοκκινιάς

Την άρνηση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας να καταδικάσει τον ελλιμενισμό του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στον Πειραιά, καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς.

Με σχετική ανακοίνωσή της, καλεί το λαό της Κοκκινιάς να καταδικάσει τη στάση της πλειοψηφίας, καθώς "φέρεται να αποδέχεται το ρόλο των ΗΠΑ ως επικυρίαρχου σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, το διαχωρισμό του Αιγαίου σε ζώνες και τη διχοτόμηση της Κύπρου, που αποτελούν στόχους της", τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς. Και καταλήγει: "Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ξεχνά το ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ στον παρελθόν στη χώρα μας και δίνουν συγχωροχάρτι σ' αυτούς που ήταν αιτία τόσων δεινών στην πατρίδα μας. Ξεχνά το ρόλο που παίζει σήμερα στη χώρα μας ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, που, παρεμβαίνοντας συνεχώς στα εσωτερικά της χώρας μας, θυμίζει την παλιά εποχή της δεκαετίας του '50".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολογισμός αγωνιστικής ανάτασης (1998-12-25 00:00:00.0)
Να ξεκουμπιστεί ο 6ος στόλος από τη χώρα μας (1998-04-14 00:00:00.0)
ΟΡΝΤΙΝΑΤΖΕΣ ΚΑΙ ..."ΓΕΛΟΙΟΙ" (1998-04-11 00:00:00.0)
Ο Πειραιάς να μείνει λιμάνι ειρήνης (1998-04-10 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική έκρηξη (1998-04-08 00:00:00.0)
Η ναυαρχίδα και ο Μπερνς (1998-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ