Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Σερενάτες" και ταξίδια

Τραγούδια του ονείρου και του ταξιδιού, σμιλεμένα από τον Μίκη Θεοδωράκη."Σερενάτες" ερωτικές, που μιλούν για τη μαγεία, τη μοναξιά, τη μελαγχολία, αλλά και το θρίαμβο του έρωτα. Ο λόγος για τη νέα δισκογραφική κατάθεση του Μ. Θεοδωράκη, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και ερμηνεύτρια την Μαρία Φαραντούρη,που παρουσιάστηκε χτες το μεσημέρι. Περιλαμβάνει ανέκδοτα τραγούδια του συνθέτη, σε διασκευή και ενορχήστρωση του Γιάννη Σπάθα,αλλά κι ένα τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου, το "Κάποτε θα 'ρθουν", που είχε ακουστεί στην ταινία "Ασυμβίβαστος".

  • Ενα ακόμη γοητευτικό ταξίδι στους απύθμενους κόσμους της μελωδίας προσφέρει ο Γιώργος Σταυριανός,μέσα από την την τελευταία του δισκογραφική δουλιά "Το πιο μεγάλο ψέμα"."Συνοδοιπόροι" οι Μανώλης Μητσιάς, Παντελής Θαλασσινός, Νένα Βενετσάνου και Μόρφω Τσαϊρέλη,όπως και οι νεότεροι ερμηνευτές Αλέξανδρος Καλλιφατίδης και Γεωργία Λάκη.Τους στίχους εκτός από τον συνθέτη υπογράφουν οι Μυρτώ Κοντοβά, Χρίστος Παπαδόπουλος, Τιμούλα Αδαμίχου και Γιάννης Κανώτας.
  • Προσαρμοσμένες στο πνεύμα και το κλίμα των ημερών είναι πολλές από τις τελευταίες δισκογραφικές εκδόσεις. Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης στο πλαίσιο της νέας μουσικής σειράς "Η Μεγάλη Εβδομάς" καταθέτουν την έκδοση με ύμνους της "Μεγάλης Δευτέρας".Είναι η πρώτη της σειράς ψηφιακών δίσκων "για κάθε ημέρα της Μ. Εβδομάδας", που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια. Ψάλλει χορός Βατοπαιδινών Πατέρων, ενώ το δίσκο συνοδεύει ένθετο με σχόλια, ποιητικά και μουσικά κείμενα.
  • "Θεογεννήτωρ Μαρία" είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλιάς του Μάριου Τόκα,που περιλαμβάνει δώδεκα μελοποιημένους ύμνους στην Θεοτόκο, σε κείμενα του αγιορείτη μοναχού Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη.Σολίστ είναι ο Μανώλης Μητσιάς και ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου,ενώ συμμετέχει η Χορωδία "Διονύσιος Λαυράγκας" σε διεύθυνση του Θέμη Σερμιέ.
  • Δεκατέσσερις εκκλησιαστικούς βυζαντινούς ύμνους, ερμηνευμένους από τον πρωτοψάλτη Νίκο Αμοργιανό περιλαμβάνει ο δίσκος "Αγνή Παρθένε".
  • "Ελλήνων Παράδοσις" είναι ο τίτλος της σειράς ψηφιακών δίσκων με δημοτικά τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιό της κυκλοφόρησαν τα "Νησιώτικα", με 18 αντιπροσωπευτικά τραγούδια ερμηνευμένα από τους Νίκο Καραβηράκη και Στέλλα Μαρνελάκη.
  • Γνωστά δημοτικά τραγούδια, ζωντανές ηχογραφήσεις στο ιστορικό κέντρο διασκέδασης "Ελατος" περιλαμβάνονται στο δίσκο με τίτλο "Αφιέρωμα στον Ελατο".Τα ερμηνεύουν οι Στάθης Κάβουρας, Κική Φραγκούλη, Σοφία Βόττα, Γιάννης Κουτσούκος και Γιώργος Μεϊντανάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ