Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εγκατάλειψη στο Ζάππειο

Στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου και στο "πόδι" δόθηκε η πρώτη συνέντευξη της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004 ΑΕ". Για ιστορικούς λόγους και με την προτροπή της ΔΟΕ, το κτίριο που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα θα στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες του 2004. Τις επόμενες μέρες η Οργανωτική Επιτροπή θα διαπραγματευτεί το ενοίκιο που θα καταβάλει. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι φερέγγυα. Η Επιτροπή Διεκδίκησης, που στεγάστηκε στον ίδιο χώρο, έφυγε αφήνοντας χρέος 300 εκατ. δρχ. Επιπλέον, τα σημάδια εγκατάλειψης είναι φανερά σε κάθε γωνιά του κτιρίου, που το 1896 φιλοξένησε αγώνες ξιφασκίας.

Ελληνική πραγματικότητα

"Ολα τα έργα για το 2004 που αφορούν τη ΓΓΑ, θα είναι έτοιμα μέχρι το 2002", δήλωσε χτες ο Ανδρ. Φούρας, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν καθυστερήσεις. "Ολα τα έργα που προβλέπονται στο φάκελλο διεκδίκησης για το 1998 θα πραγματοποιηθούν", απάντησε στο ίδιο ερώτημα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Στρ. Στρατήγης. Λίγο αργότερα και σε στενό κύκλο, ο Κ. Μπακούρης εξέφρασε τη δική του άποψη. "κανένα αθλητικό έργο δεν θα ξεκινήσει εντός του 1988" παραδέχτηκε. Ο μάνατζερ της "Ανωνύμου Εταιρείας 2004", επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα κι ίσως γι αυτό ήταν ειλικρινής. Δεν εντάχθηκε ακόμα την ελληνική πραγματικότητα.

Εχασε τη λαλιά του

Πήγε, είδε και απήλθε ουσιαστικά χθες στην ΕΠΟ ο Σ. Σφακιανάκης. Μετά την παραίτηση του απ' την ΕΠΑΕ υπέβαλλε, ως όφειλε, παραίτηση και από την αντιπροεδρία της Ομοσπονδίας. Πάντως, οι συνοπτικές διαδικασίες της "επιχείρησης" δεν έμειναν ασχολίαστες από κάποιους. Ο Σ. Σφακιανάκης παρουσιάστηκε περίπου ένα πεντάλεπτο πριν την έναρξη της διαδικασίας, μίλησε και αποχώρησε. Εύλογη λοιπόν η παρατήρηση πως "ως τώρα ήταν λαλίστατος. Ομως η πικρία του... έδεσε το στόμα". Να 'ναι άραγε έτσι ή απλώς είναι ζήτημα χρόνου η επαναδραστηριοποίηση του Σφακιανάκη μπροστά απ' τα μικρόφωνα;

Ξέρει ο Δανιήλ...

"Φόρτωσε" για τα καλά χθες ο Βασίλης Δανιήλ, που ούτε λίγο ούτε πολύ τα έβαλε με μερίδα του Τύπου για την πρόωρη μεταγραφολογία. Μπορεί ο κυρ - Βασίλης εν μέρει να έχει δίκιο, όμως δε θα υπαγορεύσει αυτός τι πρέπει και τι όχι να γραφτεί. Αλλωστε, για να λέμε και τα σύκα σύκα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί μεταγραφικές διορθώσεις το καλοκαίρι. Αυτό το ξέρει ο Καβαλιώτης τεχνικός...

Κίτρινη κάρτα

"Δε συνηθίζω να προφυλάσσω παίκτες που είναι φορτωμένοι με κάρτες. Δεν είναι της φιλοσοφίας μου", τόνισε πριν από μερικές μέρες ο Βασίλης Δανιήλ. Χτες όμως, τα πήρε... πίσω: "Θέλησα να προστατεύσω ορισμένους παίκτες στην Καβάλα που είχα όριο καρτών". Κίτρινη κάρτα κόουτς...

Διαφορά 100 χρόνων

Ο "παροπλισμένος" από τον Βασίλη Δανιήλ, Φρανκ Στράντλι, κλήθηκε και χτες για μια ακόμη φορά στην Εθνική Νορβηγίας από τον Εγκιλ Ολσεν για το φιλικό ματς στη Δανία στις 22 του Απρίλη. Αντίθετα, δεν κλήθηκε στην Εθνική Νορβηγίας ο "αγαπημένος" του Δανιήλ, Ερικ Μίκλαντ. Τουλάχιστον... 100 χρόνια διαφορά έχουν μεταξύ τους οι δυο τεχνικοί σχετικά με την αξία του "χοντρούλη" Βίκινγκ.

Φαρμακώθηκε...

Την ύπαρξη τους ως ομάδα έπαιζαν χτες οι παίκτες του ΠΑΟ στο παιχνίδι των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Τελικά τα κατάφεραν να βγουν στην Ευρώπη και να μείνουν ζωντανοί ως ομάδα. Οι ίδιοι το πανηγύρισαν. Κάποιος όμως μπορεί να φαρμακώθηκε... αφού παρά την πλήρη αδιαφορία του προς το τμήμα βόλεϊ αυτό κατάφερε να επιζήσει έστω και την τελευταία στιγμή.

Εχοντες και κατέχοντες

Κρίσιμο εκτιμούν κάποιοι το σημερινό ΔΣ της ΕΠΑΕ, αφού θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό αν η διοίκηση της διοργανώτριας θ' αποτελέσει παρελθόν ή όχι. Μάλιστα πανηγυρίζουν κάνοντας λόγο για "ξεσκαρτάρισμα, νέα εποχή κλπ.". Πώς όμως θα γίνουν πράξη τα λόγια τα μεγάλα; Μήπως τα νήματα δεν κινούν ξανά οι ίδιοι που χάρισαν τα οφίτσια στους "κακούς"; Σε απλά ελληνικά, δηλαδή, πολύ κακό για το τίποτα. Οι "έχοντες και κατέχοντες" δεν εξυπηρετούνται πλέον απ' τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τ' αλλάζουν. Η ουσία και η φιλοσοφία όμως παραμένουν ίδιες.

Ντουμιτρίου

Δεν είναι ανέκδοτο. Αν, λέμε αν, ο Αγγελος Αναστασιάδης φύγει ή τον διώξουν από τον ΠΑΟΚ πρώτο φαβορί να αναλάβει τον δικέφαλο είναι ο Ντουμίτριου Ντουμιτρίου. Αρκεί βέβαια να μην έχει γίνει επίσημη πρόταση στον Ρουμάνο από Τουρκία μεριά.

Βούλιαγμα

Δυο από τις ιστορικότερες ομάδες της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ο Εθνικός και η Βουλιαγμένη (περσινή Κυπελλούχος Ευρώπης και πρωταθλήτρια Ελλάδας) αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή σοβαρά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Κυριότερη αιτία η στάση μερικών παραγόντων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και γεγονότα προκειμένου να προβληθούν. "Βούλιαγμα" που τους χρειάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ