Παρασκευή 17 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να πρόεδρος να "μάλαμα"!

Ακόμα και απειλές εξαπέλυσε κατά των συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αφού πρώτα υποχρεώθηκε να ομολογήσει ότι ακόμα και στη διοίκηση του ΟΛΠ υποστήριξε θέσεις αντίθετες με αυτές των σωματείων

"Ρεσιτάλ" αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και θράσους έδωσε προχτές το βράδυ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΓ. Μίχας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, μετά από δική του πρωτοβουλία, με τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.Με απειλές και εκβιασμούς επιτέθηκε στους συνδικαλιστές της Ζώνης, ενώ, μεταξύ των άλλων, ισχυρίστηκε ότι μετά την κυβέρνηση, αυτοί ευθύνονται για την κατάσταση στη Ζώνη! Επιπλέον απείλησε τους συνδικαλιστές ότι αν ξαναεπιχειρήσουν να μπουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ η εταιρία το απαγορεύει, θα τον βρουν απέναντί τους!

Οπως καταγγέλθηκε στη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΕΚΠ δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει το προεδρείο της Διοίκησης του Κέντρου για την εισήγηση που θα έκανε στη σύσκεψη. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Γ. Μίχας είπε ότι οι εργαζόμενοι της Ζώνης, με ευθύνη των συνδικαλιστών του χώρου, δεν ενημερώνονται για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο ίδιος προσωπικά για τη Ζώνη, εννοώντας - όπως είπε - προσωπικές του παρεμβάσεις προς τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα,την υφυπουργό Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη...

Σχετικά με την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΠ για μετατροπή του επισκευαστικού χώρου του Μόλου της ΔΕΗ στη Δραπετσώνα σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ στην αρχή αρνιόταν να δηλώσει τι ψήφισε με την ιδιότητα του αντιπρόεδρου της διοίκησης του ΟΛΠ, στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ψήφισε θετικά την πρόταση για μετατροπή του χώρου,με την... προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν και τα σωματεία της Ζώνης, η αντίθεση των οποίων είναι δεδομένη!

Στο ζήτημα της απαγόρευσης της εισόδου σε συνδικαλιστές της Ζώνης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου και εργάζονται έκτακτοι εργαζόμενοι της Ζώνης, ο Γ. Μίχας είπε ότι εφόσον η εταιρία τους απαγορεύει την είσοδο και οι συνδικαλιστές επιμένουν, θα τον βρουν απέναντί τους!Αυτή η τοποθέτησή του συνοδευόταν και από ανακοινώσεις του Σωματείου "Τρίαινα" στο Σκαραμαγκά και της Ενωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ,που πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ,μέσα από τις οποίες ουσιαστικά απειλούνται οι εργαζόμενοι της Ζώνης για τη δράση τους!

Με ύφος "πλοιοκτήτη" ο Γ. Μίχας,καταδίκασε ουσιαστικά την παρέμβαση του Συνδικάτου Μετάλλου σε πλοίο του Λάτση,που επισκευάζεται στο Σκαραμαγκά και στο οποίο πριν ένα μήνα περίπου είχε τραυματιστεί ένας εργαζόμενος. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει να διακόπτονται οι εργασίες στα πλοία - ακόμα και όταν κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων - γιατί οι εταιρίες απειλούν ότι θα πάνε τα καράβια τους στο εξωτερικό! Να σημειωθεί ότι η εταιρία αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών της Ζώνης, να προσλάβει 130 καθαριστές να καθαρίσουν το πλοίο, καθώς υπήρχε κίνδυνος να γίνει σοβαρό ατύχημα! Συνδικαλιστές επισήμαναν ότι δημιουργείται μείζον ζήτημα για την ίδια τη διοίκηση του ΕΚΠ, όταν ο πρόεδρος του ΕΚΠ αυθαιρετεί, χωρίς να υπολογίζει τη διοίκηση του Κέντρου. Μάλιστα για τις δραστηριότητές του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χαρακτηρίστηκε σαν "νέος Νιάρχος" στη θέση του Νιάρχου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ