• "Οχι" σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση
  • "Οχι" στον ψευδεπίγραφο "κοινωνικό διάλογο"
  • - Την απόφασή τους να αγωνιστούν συντονισμένα γύρω από συγκεκριμένους στόχους, εκφράζουν σε ψήφισμα που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας και της Θράκης που... - 1998-04-25 00:00:00.0"/>
  • "Οχι" σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση
  • "Οχι" στον ψευδεπίγραφο "κοινωνικό διάλογο"
  • - Την απόφασή τους να αγωνιστούν συντονισμένα γύρω από συγκεκριμένους στόχους, εκφράζουν σε ψήφισμα που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας και της Θράκης που... - 1998-04-25 00:00:00.0" /> "Θα αγωνιστούμε ανυποχώρητα" | ΕΡΓΑΤΙΚΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 25 Απρίλη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 11
    ΕΡΓΑΤΙΚΑ
    ΨΗΦΙΣΜΑ 13 ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
    "Θα αγωνιστούμε ανυποχώρητα"
    • "Οχι" στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων
    • "Οχι" σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση
    • "Οχι" στον ψευδεπίγραφο "κοινωνικό διάλογο"

    Την απόφασή τους να αγωνιστούν συντονισμένα γύρω από συγκεκριμένους στόχους, εκφράζουν σε ψήφισμα που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας και της Θράκης που συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Το κείμενο που υπογράφουν 13 Εργατικά Κέντρα, έχει ως εξής:

    "Εμείς οι πρόεδροι, γενικοί γραμματείς, μέλη των προεδρείων και ΔΣ των Εργατικών Κέντρων των πόλεων της Μακεδονίας και Θράκης που συγκεντρωθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόσκληση του ΕΚ Θεσσαλονίκης, συζητήσαμε διεξοδικά για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Προβλήματα, που έχουν σχέση με τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, την αποβιομηχάνιση, την απασχόληση, την ανεργία.

    Αναλύσαμε, επίσης, τις αρνητικές για τους εργαζόμενους επιπτώσεις από την υποτίμηση της δραχμής και τα συνοδευτικά μέτρα που ακολούθησαν με αιχμή τις ιδιωτικοποιήσεις των στρατηγικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων για την περιοχή μας και την οικονομία (ΔΕΘ, Λιμάνι), καθώς και τις επικείμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση.

    Διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

    Η Μακεδονία και η Θράκη, η Β. Ελλάδα, έχουν ανάγκη χάραξης ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, που θα διασφαλίζει την παραγωγική τους βάση και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας κλπ.

    Διατυπώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μας στις επικείμενες μονομερείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (κατάργηση 8ωρου, αργίας Κυριακής, αδειών κλπ.) με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στην κοινωνική ασφάλιση.

    Δεν αποδεχόμαστε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση - μετοχοποίηση των στρατηγικής σημασίας, για την οικονομία της χώρας, δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων και δε θα αποδεχτούμε να υλοποιηθεί η εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ και του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, μοναδικών μοχλών για την οικονομική ανάπτυξη της Β. Ελλάδας.Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος χρησιμοποιείται ως προσχηματικό άλλοθι για την επιβολή επαχθών λύσεων σε βάρος του κόσμου της εργασίας και προς όφελος του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και της οικονομίας - καζίνο.

    Η Γενική Συνομοσπονδία έχει την υποχρέωση να συντονίσει πανελλαδικά τους αγώνες των εργαζομένων, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη ενεργοποίηση των συνδικαλιστικών δυνάμεων, η αγωνιστική συσπείρωση και πορεία τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις.

    Καλούμε την κυβέρνηση να αντιληφθεί τις ευθύνες της απέναντι στην εργατική τάξη και να προωθήσει λύσεις για την οικονομία της χώρας που θα στηρίζονται στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην παραγωγική ανάπτυξη και την κατοχύρωση και διεύρυνση του κράτους πρόνοιας.

    Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε ανυποχώρητα για να μην υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, που επιρρίπτει διαρκώς νέα βάρη στην εργατική τάξη".

    Τα Εργατικά Κέντρα που υπογράφουν είναι: Γιαννιτσών, Δράμας, Εδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κατερίνης, Κιλκίς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Νάουσας, Ξάνθης, Πτολεμαϊδας, Σερρών.

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ σήμερα στη Θεσσαλονίκη (2005-09-10 00:00:00.0)
    Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και ο ρόλος των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ (2002-10-05 00:00:00.0)
    Τα δικά μας αιτήματα (2001-09-11 00:00:00.0)
    Οι μνηστήρες, η νύφη και το παζάρι... (2001-05-30 00:00:00.0)
    Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα (1999-09-07 00:00:00.0)
    Στη Θεσσαλονίκη η Αλέκα Παπαρήγα (1999-09-05 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ