Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρες και παραίτηση προέδρου στον ΟΛΠ

Σιγήν ιχθύος τηρεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Με παραίτηση από τη θέση του προέδρου του ΟΛΠ απάντησε ο Γ. Κλαυδιανός,για "λόγους ευθιξίας" όπως αναφέρθηκε, στις προκλητικές δηλώσεις και υβριστικούς χαρακτηρισμούς του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκη,κατά την προχτεσινή του επίσκεψη σε σημείο του κεντρικού λιμανιού του Πειραιά και μάλιστα σε ανοιχτή συζήτηση, στην οποία παραβρίσκονταν η διοίκηση του ΟΛΠ, διευθυντές του Οργανισμού και συναλλασσόμενοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται "αναγκαστική" παραίτηση, καθώς ο Γ. Κλαυδιανός, με δηλώσεις και συνεντεύξεις Τύπου, είχε κάνει γνωστό ότι δεν ήταν και τόσος θερμός υποστηριχτής των όσων σχεδίαζε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, τόσο για παρεμβάσεις στο λιμάνι με διάφορα έργα και οργανισμούς, όσο και στον τρόπο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, ενώ σε περσινή συνέντευξη είχε αναφέρει ότι ο ΟΛΠ είναι μία μετοχή. Επίσης, κυκλοφορεί ότι στην ουσία πρόκειται και για εσωκομματική κόντρα που έχει ξεκινήσει από τη μέρα που ο Κλαυδιανός τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου από την κυβέρνηση. Ο Κλαυδιανός προτάθηκε από άλλα στελέχη της κυβέρνησης και όχι από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος προόριζε τη θέση αυτή για άλλο πρόσωπο.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν, η παραίτηση του προέδρου έχει γίνει δεκτή από τον υπουργό, ενώ επίσημα από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μέχρι και χτες δεν επιβεβαιωνόταν τίποτα από όλα αυτά.

Οπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ,στη διοίκηση της οποίας πλειοψηφούν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, ο υπουργός κατά την προχτεσινή του επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στο τηλεπικοινωνιακό πάρκο του Οργανισμού, με αφορμή τις διαφορές που υπήρχαν πάνω σε ένα... κυλικείο, ανέφερε: "Εχετε τακιμιάσει όλοι με τους αληταράδες του ΟΛΠ! Είσαστε όλοι διεφθαρμένοι"! Σύμφωνα με την Ενωση, το επεισόδιο αυτό, που είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του προέδρου, έγινε "την καταλληλότερη χρονική στιγμή για κάποιους"... "Εμείς - συνεχίζει η ανακοίνωση - επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον υπουργό και τον καλούμε ή να παραιτηθεί ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Κλαυδιανού ή να κατονομάσει και να παραπέμψει στη δικαιοσύνη όλους τους διεφθαρμένους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ