Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικό τραγούδι ... εις την ξένην

Το ελληνικό τραγούδι ταξιδεύει σε Ευρώπη και Αμερική με "καπετάνιους" δημοφιλείς καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Νταλάρας ξεκινάει αύριο από το Αμβούργο πανευρωπαϊκή περιοδεία, που περιλαμβάνει δεκατρείς σταθμούς σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κ.α., και θα ολοκληρωθεί στις 15/5 στο Ελσίνκι. Το πρόγραμμα των συναυλιών, διάρκειας δυόμισι ωρών, περιλαμβάνει τα καινούρια τραγούδια του Γκόραν Μπρέγκοβιτς και παλιές επιτυχίες του Γ. Νταλάρα. Μαζί του οι τραγουδιστές Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μάριος Φραγκούλης,ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και εννέα ταλαντούχοι μουσικοί: Φίλιππος Τσεμπερούλης, Μανώλης Καραντίνης, Χρήστος Ζέρβας, Νίκος Ζέρβας, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Γιώργος Μαρινάκης, Σπύρος Δόριζας, Νίκος Καρατζάς.

  • Σχεδόν ένα μήνα θα διαρκέσει η περιοδεία, που θα πραγματοποιήσει από τις 29/5 η Χάρις Αλεξίου σε Καναδά, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική (για πρώτη φορά). Μαζί με τον Νίκο Παπάζογλου και την Ερωφίλη,ξεκινώντας από το Τορόντο, θα επισκεφθούν δώδεκα πόλεις, παρουσιάζοντας αγαπημένα τραγούδια. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Σπάθας, Κώστας Παπαδούκας, Σπύρος Ιωαννίδης, Νίκος Πολίτης, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Καλαϊτζής, Στέλιος Καρύδας, Ματίς Παλαιολόγος, Χάρης Ανδρεάδης (ενορχήστρωση). Η περιοδεία πραγματοποιείται παραμονές της κυκλοφορίας του καινούριου άλμπουμ της Χ. Αλεξίου.
  • Στο θέατρο "Λα Γκουάρντια" της Ν. Υόρκης θα εμφανιστεί αύριο η Μαρίζα Κωχ,συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ελληνικής Κουλτούρας,που διοργανώνει ο Κεφαλληνιακός Σύλλογος Αμερικής "Κέφαλος". Θα παρουσιάσει το έργο "Η γοργόνα ταξιδεύει τον μικρό Αλέξανδρο", πλαισιωμένη από τις Κατερίνα Φωτοπούλου (τραγούδι), Κατερίνα Βούλγαρη (χορός) και το συγκρότημά της.@Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Ηλίας Ανδριόπουλος,του οποίου τα έργα "Προσανατολισμοί" και "Αργοναύτες" σήμερα θα κλείσουν την ημερίδα "Νέα Ελληνική Ποίηση - Μελοποιημένη Ελληνική Ποίηση: Σολωμός - Σεφέρης - Ελύτης". Στην ημερίδα, στην οποία θα μιλήσει και ο συνθέτης, συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίων της Αγγλίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ