Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Θρασύτατες απειλές προς τους εργαζόμενους

Με μια απαράδεκτη επιστολή, η διοίκηση επιχειρεί να φορτώσει στους εργαζόμενους το χάος που επικρατεί στην εταιρία

Σε νέο ωμό εκβιασμό προς τους εργαζόμενους, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, προχώρησε χτες η κυβέρνηση, μέσω της διοίκησης της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", στην προσπάθειά της να κάμψει τις αντιδράσεις τους και να τους πειθαναγκάσει να αποδεχτούν την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου, που οδηγεί τον εθνικό αερομεταφορέα στο ξεπούλημα.

Με νέα προκλητική επιστολή που απέστειλε χτες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Θ. Τσακιρίδης προς όλους τους εργαζόμενους (σ.σ.: η πρώτη είχε σταλεί πριν το Πάσχα), αφού επιχειρεί να τους "φορτώσει" τις κυβερνητικές ευθύνες για την εικόνα της μεθοδευμένης διάλυσης που παρουσιάζει η εταιρία, τους ...προειδοποιεί ότι "με την αρνητική τους στάση ανοίγουν το δρόμο για τις όποιες άλλες αποφάσεις μπορεί να ληφθούν για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό"! Ούτε λίγο - ούτε πολύ δηλαδή, η κυβέρνηση επιχειρεί, από τη μια, να "ενοχοποιήσει" τους εργαζόμενους και, από την άλλη, να τους τρομοκρατήσει με την απειλή του "λουκέτου", αν δεν υποταχθούν στις καταστροφικές της επιλογές για τον εθνικό αερομεταφορέα και το εργασιακό τους μέλλον. Στην επιστολή, γίνεται πάλι αναφορά στη "δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας", ενώ ομολογείται ότι οι συνεχείς ανωμαλίες στις πτήσεις έχουν πλήξει οικονομικά την εταιρία και "βαρύτατα την αξιοπιστία της"! Για όλα αυτά, που είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής μεθοδευμένης διάλυσης του εθνικού αερομεταφορέα, κατά τους προκλητικούς ισχυρισμούς κυβέρνησης και διοίκησης, φταίνε οι εργαζόμενοι που ...δε σκέφτονται το εργασιακό τους μέλλον και έχουν επιδοθεί "σε έναν αγώνα καταστροφής όσων χτίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια"!

Εκτός από την επιστολή προς τους εργαζόμενους, η διοίκηση της ΟΑ προχώρησε χτες και στην έκδοση δελτίου Τύπου, με το οποίο εξαπολύει επίθεση κατά του συνόλου των εργαζομένων, αλλά με ιδιαίτερες αιχμές κατά των πιλότων και των αεροσυνοδών - φροντιστών, που έχουν προαναγγείλει ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη βδομάδα, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του δικτύου, με την κατάργηση γραμμών, από τον επόμενο μήνα. Στην ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η "εικόνα και η αξιοπιστία της ΟΑ έχουν πληγωθεί βαρύτατα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα της αυτοκαταστροφής, μέσα από συντεχνιακούς πειραματισμούς και συνδικαλιστικές τακτικές, που δε διασφαλίζουν θέσεις εργασίας και δε δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης". Ειδικότερα για τους πιλότους, που αρνούνται να προσφέρουν υπερεργασία και ρεπό, σημειώνεται ότι με την αρνητική τους στάση, εξυπηρετούν εσωτερικούς - εξωτερικούς ανταγωνιστές, "ανοίγοντας το δρόμο για τις όποιες άλλες αποφάσεις"! Για την επιχειρούμενη συρρίκνωση του δικτύου, η διοίκηση συνιστά στους εργαζόμενους να μη στρέφονται εναντίον των "όποιων εμπορικών της αποφάσεων, αλλά προς άλλη κατεύθυνση, με στόχο την ομαλοποίηση των δρομολογίων και τη συστράτευση στον κοινό αγώνα για τη σωτηρία της εταιρίας".

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη βδομάδα, οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί της ΟΑ έχουν εξαγγείλει 3ωρες στάσεις εργασίας, εκφράζοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στα σχέδια για την κατάργηση γραμμών. Το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας των αεροσυνοδών έχει ως εξής: Μεθαύριο Δευτέρα 1 - 4 μ.μ., Τρίτη 12 - 3 μ.μ., Τετάρτη 11 π.μ. - 2 μ.μ. και Πέμπτη 6- 11 π.μ. και 5 - 8 μ.μ. Οι πιλότοι έχουν εξαγγείλει 3ωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Τετάρτη 8 - 11 π.μ., την Πέμπτη 11 π.μ. - 2 μ.μ. και την Παρασκευή 8 - 11 π.μ. και 4 - 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ