Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ
Αντικοινωνικές προϋποθέσεις για τη μετακίνηση

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι τυφλοί, μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης με οικονομικούς περιορισμούς και για το 1998 στη χορήγηση της κάρτας μετακίνησης.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (ΠΣΤ) καταγγέλλει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Υγείας - Πρόνοιας,"που παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου, εξέδωσαν μια απαράδεκτη υπουργική απόφαση, με την οποία πλήττεται καίρια μια βασική κοινωνική κατάκτηση των τυφλών, δηλαδή η δυνατότητα της ελεύθερης διακίνησής τους στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα".

Ο ΠΣΤ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία στον ελληνικό λαό τι εξοικονομεί με την επιβολή οικονομικών κριτηρίων στους τυφλούς, προκειμένου να χορηγήσει τις κάρτες. "Είμαστε αναγκασμένοι, για μια ακόμη φορά, να δηλώσουμε όχι απλά την πλήρη αντίθεσή μας σε τέτοιες βαθιά αντικοινωνικές ρυθμίσεις, αλλά την απόφασή μας για κλιμάκωση των αγώνων μας, προκειμένου να προασπίσουμε θεμελιακές κατακτήσεις του χώρου μας", συνεχίζει.

Η άρση των οικονομικών περιορισμών για τη χορήγηση κάρτας μετακίνησης είναι ένα από τα βασικά αιτήματα των τυφλών. Εντός των ημερών συγκαλείται εκτάκτως το ΔΣ του ΠΣΤ, το οποίο θα εξαγγείλει κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, για την πλειοψηφία των ΑΜΕΑ, το ατομικό εισόδημα θα παραμείνει στα 3,5 εκατομ. δραχμές και το οικογενειακό εισόδημα στα 5,5 εκατομ. δραχμές. Το οικογενειακό εισόδημα θα προσαυξάνεται κατά 1,5 εκατομ. δραχμές για κάθε ανάπηρο παιδί, αν υπάρχει στην οικογένεια.

Σημειώνεται ότι η ισχύς της κάρτας μετακίνησης του 1997 παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ