Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατανοούμε την αγωνία τους

Με ένα ακόμα δικολαβίστικο ισχυρισμό, επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, να προσπεράσει το γεγονός ότι το κόμμα του οποίου ηγείται προσφέρει σε πανελλαδική κλίμακα γενικευμένη και απόλυτη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική, με την κάθοδο σε κοινά ψηφοδέλτια στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ σε όλους τους τόνους διακηρύσσει ότι οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβερνητική πολιτική, ο Ν. Κωνσταντόπουλος ισχυρίστηκε ότι οι εκλογές δεν έχουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου δε βλέπει κανένα πρόβλημα στα κοινά ψηφοδέλτια με αναφορά σε "τοπικά προγράμματα".

Δηλαδή, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ ο σχεδιασμός των τοπικών προγραμμάτων δεν προϋποθέτει την εκτίμηση και την κριτική απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Δηλαδή, αυτά μπορούν να σχεδιαστούν ακόμα και σ' ένα γυάλινο δωμάτιο, μακριά από τα προβλήματα του δημότη, του εργαζόμενου, του θεσμού του ίδιου και πέρα από τις αιτίες που τα "γεννούν". Ετσι προκύπτει το "ποθούμενο" αποτέλεσμα, η κυβέρνηση να εφαρμόζει ανεμπόδιστα την πολιτική που έχει επιλέξει και το ίδιο ανενόχλητα να σχεδιάζονται και να προβάλλονται τα τοπικά προγράμματα.

Κατανοούμε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ηγείται σήμερα του ΣΥΝ για την αγωνία του να μη θιχτεί η ουσία της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Κατανοούμε την προσπάθεια να αποσυνδεθεί η ψήφος από την πολιτική, που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού ζητάει να καταδικαστεί. Κατανοούμε την επιδίωξη με κάθε τρόπο να εμφανιστεί πράσινος και ολίγον ροζ ο χάρτης.

Δεν κατανοούμε καθόλου όσους εκ των "αριστερών" του ΣΥΝ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να πατάνε σε δύο βάρκες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ