Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ
Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος υποψήφιος νομάρχης

Κάλεσμα σ' όσους αντιστέκονται, να συσπειρωθούν σ' ένα πρόγραμμα και ένα ψηφοδέλτιο μάχης

Με τον οικοδόμο συνδικαλιστή Ανδρέα Αθανασόπουλο ως υποψήφιο νομάρχη θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" στην Αχαϊα. Σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στην Πάτρα, η Γραμματεία της ΝΑΣ, αφού σημείωσε πως είχε να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά ικανά στελέχη, κατέληξε στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Αθανασόπουλου,ο οποίος διακρίθηκε για τους αγώνες του, την προσφορά του στο μαζικό κίνημα και την ικανότητά του να συσπειρώνει στον αγώνα εργαζόμενους πέρα από την άμεση επιρροή του ΚΚΕ.

Παίρνοντας το λόγο ο ίδιος ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Ανδρέας Αθανασόπουλος,παρουσίασε τη διακήρυξη αρχών της ΝΑΣ και τόνισε πως τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια για την Αυτοδιοίκηση αποτελούν ρυθμίσεις μιας συνολικά επεξεργασμένης πολιτικής προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και σκοπεύουν στην ιδεολογική και πολιτική ενσωμάτωση του λαϊκού κινήματος. Ο Α. Αθανασόπουλος σημείωσε πως ο Νομός Αχαϊας αλλάζει όψη και προσανατολισμό καθώς οι εργαζόμενοι και οι αγρότες πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, οι επαγγελματοβιοτέχνες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυεθνικών, η νεολαία και οι γυναίκες υποφέρουν από τη διπλή εκμετάλλευση. Σ' αυτά τα πλαίσια, είπε, έχουν δρομολογήσει και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που τη θέλουν μακρύ χέρι της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές - πρόσθεσε ο Α. Αθανασόπουλος - τα στελέχη της ΝΑΣ επιδιώκουν να δώσουν την άλλη πρόταση. Η ΝΑΣ απευθύνεται σε όσους αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και θέλουν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πόλο έλξης της λαϊκής αντεπίθεσης στο νομό. Η ΝΑΣ απευθύνει ενωτικό προσκλητήριο σε όσους θέλουν να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και τους καλεί ενεργητικά, δραστήρια, υπεύθυνα, να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Η ΝΑΣ τούς καλεί "να ξεπεράσουν τους συναισθηματικούς δεσμούς, τις κομματικές δεσμεύσεις και - κρατώντας τις ιδεολογικές γενικότερες προτιμήσεις τους - να υποστηρίξουν, να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τη ΝΑΣ, να συστρατευτούν" μαζί της.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ΝΑΣ μπορεί να γίνει χώρος συνάντησης και συνδετικός κρίκος των αγωνιζόμενων κοινωνικών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός μεγάλου ρεύματος, ικανού να συνενώσει τους ανυπότακτους, να εμπνεύσει τους απογοητευμένους, να διεγείρει τους δυσαρεστημένους, να οδηγήσει τους απελπισμένους. Ετσι - πρόσθεσε - θα εμφανιστούν οι διεργασίες για ριζοσπαστικές αλλαγές, θα ανατραπούν οι αρνητικοί συσχετισμοί, θα αναδειχτεί ισχυρή ΝΑΣ στο νέο ΝΣ, έτσι θα ισχυροποιείται το μπλοκ των κοινωνικών δυνάμεων που αμφισβητεί την κυριαρχία των πολυεθνικών και των πολιτικών τους εκπροσώπων σε κάθε επίπεδο άσκησης της εξουσίας.

"Εχουμε, κατέληξε, όλοι μας έμφυτη αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον. Ετσι κι αλλιώς αγωνιζόμαστε για ό,τι μας ανήκει. Ετσι κι αλλιώς το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είμαστε σε θέση σήμερα να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος. Θυμάστε πως "κι αν ο λάκκος σου είναι βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς""!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ