Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Θετική η υποψηφιότητα του Β. Αναγνωστόπουλου

Κριτήριο η στάση στους αγώνες

Θετική θεωρεί την πρωτοβουλία και την υποψηφιότητα για τη Νομαρχία Καρδίτσας του Β. Αναγνωστόπουλου η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Καρδίτσας, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως υποστηρίζει την υποψηφιότητά του και θα μετέχει ενεργά με τα στελέχη της τόσο στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για το Νομό Καρδίτσας, όσο και στη συγκρότηση ενός ενωτικού, αγωνιστικού συνδυασμού, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα του καρδιτσιώτικου λαού.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΝΑΣ αναφέρει:

"Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στο Νομό Καρδίτσας λειτούργησε με βάση τις κατευθύνσεις και τις επιλογές της κυβέρνησης. Ετσι περιορίστηκε στη διαχείριση των υποθέσεων που της ανέθεσε η κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας το θεσμό στο ρόλο στήριξης κάθε κυβερνητικής πολιτικής και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, πολλές φορές ήταν μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού και του νομού, αρκετές φορές πήρε αρνητική θέση απέναντι στα αιτήματα και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Την κύρια ευθύνη για την πολιτική και τα αποτελέσματα της ΝΑ φέρει βεβαίως ο νομάρχης και η παράταξή του και όσοι τον στήριξαν, που σε κάθε περίπτωση ήταν σε αρμονία με τις κυβερνητικές επιλογές και επιδιώξεις. Εχουμε όμως την εκτίμηση ότι και η άλλη πτέρυγα του Νομαρχιακού Συμβουλίου πολιτεύτηκε με παρόμοιες αντιλήψεις για το θεσμό και τα λαϊκά προβλήματα, παίρνοντας υπόψη ότι βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Η ΝΑΣ Καρδίτσας με συνέπεια υπηρέτησε τα συμφέροντα του λαού του νομού και με επιμονή και σταθερότητα πρόβαλλε θέσεις για αναβάθμιση του θεσμού. Η ΝΑΣ Καρδίτσας έχει ολοκληρωμένες και καθαρές θέσεις τόσο για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, για τις νομαρχιακές εκλογές, όσο και για τις ανάγκες και τα προβλήματα του νομού μας. Οι θέσεις, η αντίληψη της ΝΑΣ, καθώς και η πρακτική της στη Νομαρχία της Καρδίτσας βρίσκονται σε αντίθεση με την αντίληψη, τις θέσεις και την πρακτική του φιλοκυβερνητικού νομάρχη και της παράταξής του, αλλά και με αυτή της άλλης παράταξης.

Τη διαφορετική αντίληψη της ΝΑΣ μπορούμε να τη συμπυκνώσουμε σε ορισμένες βασικές αρχές που διέπουν τη στάση και τη δράση της.

- Η αγωνιστική στάση για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

- Η διεκδικητική αντίληψη για την προβολή λύσεων στα προβλήματα του νομού και των κατοίκων του.

- Η συσπείρωση όλων των λαϊκών στρωμάτων με βάση τα κοινά προβλήματα και η ανάδειξη των πραγματικών αιτιών που τα προκαλούν, σε μια κατεύθυνση αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών από την εφαρμοζόμενη κάθε φορά πολιτική και τη διεκδίκηση λύσεων.

- Η αναβάθμιση του θεσμού με προοδευτικές αλλαγές του θεσμικού πλαισίου και με αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της ΝΑ.

- Η αντίθεση σε κάθε προσπάθεια επιβάρυνσης των κατοίκων με νέες φορολογίες για την κατασκευή έργων και τη λειτουργία υπηρεσιών που την ευθύνη έχει το κράτος, είτε με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στη ΝΑ, είτε με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα".

"Πρόσφατα, σημειώνει η ΝΑΣ, με συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Β. Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ηγηθεί ενωτικού και αγωνιστικού ψηφοδελτίου, με το οποίο φιλοδοξεί να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του καρδιτσιώτικου λαού στις νομαρχιακές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, καθώς και τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις με βάση τις οποίες θα συγκροτηθεί ένας τέτοιος συνδυασμός και θα διατυπωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το Νομό Καρδίτσας. Η ΝΑΣ, με βάση τις δικές της αρχές και την αντίληψη που συνοπτικά παραθέσαμε παραπάνω, θεωρεί θετική την πρωτοβουλία και την υποψηφιότητα του Β. Αναγνωστόπουλου.

Ο Β. Αναγνωστόπουλος, με τη στάση του στους αγώνες της αγροτιάς, την αντίληψή του για το συντονισμένο αγώνα όχι μόνο των αγροτών, αλλά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων, με τη θετική αντίληψη που έχει για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις να είναι επικεφαλής ενός ενωτικού και αγωνιστικού ψηφοδελτίου για τη διεκδίκηση της Νομαρχίας Καρδίτσας. Γι' αυτούς τους λόγους η ΝΑΣ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Β. Αναγνωστόπουλου και θα μετέχει ενεργά με τα στελέχη της τόσο στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για το Νομό Καρδίτσας, όσο και στη συγκρότηση ενός ενωτικού, αγωνιστικού συνδυασμού, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα του καρδιτσιώτικου λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ