Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΚΑΖΟΧΩΡΙ
Ο εθνικισμός σηκώνει κεφάλι

Στα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών (!) χρεώνει τους μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες ο εξωραϊστικός (;) σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος" της συνοικίας Γκαζοχώρι, ο οποίος διοργάνωσε χτες εκδήλωση με θέμα τα "χρονίζοντα προβλήματα" της γειτονιάς του, περιλαμβάνοντας σ' αυτά και "την αθρόα εγκατάσταση μειονοτικών" στην περιοχή.

Στην εκδήλωση μάλιστα όπου είχαν προσκληθεί με... "τη βεβαιότητα ότι θα παρευρεθούν", όπως υποστήριζε ο σύλλογος, σειρά πολιτικών και δημοτικών παραγόντων - έως και οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ - ως βασική ομιλήτρια είχε προσκληθεί η υποψήφια δήμαρχος Μ. Δαμανάκη.

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,μετά από αυτά, αναγκάστηκε να απορρίψει την πρόσκληση και να ενημερώσει, με επιστολή του, το σύλλογο ότι αδυνατεί να παραστεί καθώς:

  • Στη θεματολογία της εκδήλωσης περιλαμβάνεται και ζήτημα "αθρόας εγκατάστασης" μουσουλμάνων στο Γκαζοχώρι ως θέμα αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών και μόνον, πράγμα αδιανόητο για Ελληνες υπηκόους, οι οποίο μάλιστα αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων αρμοδιότητας των υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.
  • Οι όροι του προγράμματος καθιστούν τη συμμετοχή της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" και του υποψηφίου της για το Δήμο Αθηναίων ανισότιμη, αφού ομιλήτρια - και ενδεχομένως βασική - είναι η επίσης υποψήφια Μ. Δαμανάκη, χωρίς να υπάρχουν ομιλητές από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ