Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απορρίπτουν την αντιμεταρρύθμιση οι μαθητές

Στο κενό φαίνεται να έχει πέσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης σχετικά με την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", καθώς οι ίδιοι οι μαθητές που ζουν καθημερινά την πραγματικότητα στα σχολεία τους έρχονται να ρίξουν τις μάσκες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", το 56,36% των μαθητών δεν πιστεύει ότι με τη μεταρρύθμιση είναι πιο εύκολη η είσοδός τους στα ΑΕΙ, το 78,64% πιστεύει ότι θα υπάρξει αύξηση των φροντιστηρίων, ενώ το 58,41% των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι το καινούριο εξεταστικό σύστημα θα αυξήσει αντί να μειώσει την ανταγωνιστικότητα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Σ. Σάββας,εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισε ότι αποδεικνύεται η μεγάλη ευθύνη της ΟΛΜΕ για μεγαλύτερη ενημέρωση των μαθητών για τους στόχους του Νόμου. "Οι απαντήσεις των μαθητών, τόνισε, εναρμονίζονται με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών για το ότι η αντιμεταρρύθμιση και την παραπαιδεία θα αυξήσει, και εμποδίζει την πρόσβαση στη γνώση μαζί με τις γενικότερες αρνητικές συνέπειες. Οι μαθητές θέτουν το κίνημα των εκπαιδευτικών προ των ευθυνών του, ώστε να αξιοποιήσει το κοινό έδαφος και να πορευτεί με κοινούς αγώνες μαζί με τους μαθητές".

Στο θέμα αναφέρθηκε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία των απαντήσεων και αρκέστηκε στην "αδυναμία σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να γνωρίζουν με λεπτομέρειες τις αλλαγές αυτές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής" για να ακολουθήσει η χιλιοειπωμένη από κυβερνητικά χείλη φράση "η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει αποφασιστεί". Στο πλαίσιο αυτό, ο Δ. Ρέππας χαρακτήρισε ως "αδικαιολόγητες" τις αντιδράσεις στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ