Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ
Με αγώνες και όχι με συμβιβασμό ενάντια στη λαίλαπα

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΔΗΚΕΒΕ στους ΕΒΕ να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο πάλης με τους μισθωτούς - συνταξιούχους - αγρότες, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αφανισμού των μικρομεσαίων

Οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι με τους αγώνες τους μπορούν να οικοδομήσουν το κοινωνικό μέτωπο μαζί με τους εργαζόμενους και τους μικροαγρότες, και να υποχρεώσουν σε υποχώρηση την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Αυτό τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων" (ΔΗΚΕΒΕ) με την οποία καταγγέλλει την εμμονή της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ στο στείρο και αποπροσανατολιστικό "διάλογο" που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, μαζί και των ΕΒΕ, και τον εφησυχασμό, την υποταγή και την αλλοτρίωση του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τη στάση της αυτή επέδειξε για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του ΔΣ της Συνομοσπονδίας που αποτελείται από τη ΔΑΚΜΜΕ, την ΠΑΣΚΕΒΕ και την ΑΣΚΜΜΕ, που στη συνεδρίασή του την προηγούμενη Κυριακή για άλλη μια φορά κατέγραψε από απόσταση τα προβλήματα, παίρνοντας αποφάσεις που στην πραγματικότητα δίνουν χέρι βοηθείας στην πολιτική της κυβέρνησης, επιμένοντας να μην πιστεύει στους αγώνες και στο διεκδικητικό ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο διοικητικό απολογισμό που ενέκρινε επικαλείται ότι οι ΕΒΕ δεν έχασαν από τον "κοινωνικό διάλογο".

Η ΔΗΚΕΒΕ τονίζει ότι μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Πρέπει να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους στο επόμενο διάστημα, τα σωματεία να έρθουν πιο κοντά στους ΕΒΕ με συλλογικό πνεύμα, να αναπτύξουν δραστηριότητα, να οργανώσουν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και κάθε είδους εκδηλώσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των ΕΒΕ. Η παράταξη δηλώνει ότι θα ενισχύσει κάθε προσπάθεια από τα κάτω, κάθε συσπείρωση και πρωτοβουλία που θα δείχνει τη διέξοδο από το τέλμα που έχει οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.

Πρέπει, τονίζει, να κατανοηθεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι πρόσκαιρη και αποσπασματική με ημερομηνία λήξης. Είναι μια πολιτική σταθερή, που υλοποιεί τη στρατηγική του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Σ' αυτή καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να αντισταθούν, γιατί τα οξυμένα προβλήματα, η αύξηση της φορολογίας, οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές ξένων προϊόντων, η ασύδοτη δράση των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, η απελευθέρωση του ωραρίου, η κατεδάφιση του ασφαλιστικού, η κατάργηση της βιοτεχνικής χρηματοδότησης, η απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης, η εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής και η γενικευμένη επίθεση του μονοπωλιακού κεφαλαίου μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ανάπτυξη ενωτικών και διεκδικητικών αγώνων, επισημαίνει η ΔΗΚΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ