Σάββατο 2 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Δεν έχουμε άλλο όπλο

Η ανεργία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά φτάνει στο 25%. Η υποταγμένη στην κυβέρνηση Δημοτική Αρχή του Κερατσινίου συμβιβασμένη με την Κεντρική Εξουσία περιορίζεται σε ευχολόγια συμπαράστασης στους εργαζόμενους και τους άνεργους. Παράλληλα βολεύει κάποιους "ημέτερους" στις υπηρεσίες του δήμου και αποφασίζει ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης που δεν είναι τίποτε άλλο από μια άλλη μορφή ομηρίας και υποαπασχόλησης 2 - 4 ωρών τη μέρα για ένα χρόνο με αμοιβές κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" Κερατσινίου διοργάνωσε την παραμονή της Πρωτομαγιάς συγκέντρωση - απάντηση σ' αυτή την κατάσταση.

"Η Δημοτική μας Κίνηση έχει αποδείξει με τη δράση της ότι δε συμβιβάζεται με αυτές τις πολιτικές. Τις αντιπαλεύει με όσα μέσα διαθέτει και καλεί τους συνδημότες μας να κάνουν το ίδιο", τόνισε η επικεφαλής της ΔΑΣ Ελένη Παπαδοπούλου. "Εμείς δε συμφωνούμε στο "δε γίνεται τίποτα". Πιστεύουμε στον ενωμένο αγώνα του λαού. Ο αγώνας αυτός έφερε αποτελέσματα στο παρελθόν. Πρέπει να συνεχιστεί και σήμερα. Δεν υπάρχει άλλο όπλο από την ενωμένη πάλη των εργαζόμενων", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανεργία είναι προϊόν αυτού του ίδιου του κοινωνικού συστήματος. Είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μάαστριχτ. Η πολιτική της "Λευκής Βίβλου". Το ίδιο αυτό σύστημα προβάλλει κυνικά σαν λύση του προβλήματος τη "λύση" του μισοάνεργου, του μισοεξαθλιωμένου, του μισοαπασχολούμενου".

Καταλήγοντας η επικεφαλής της ΔΑΣ υπογράμμισε: "Είμαστε σίγουροι πως αν όλοι πιστέψουμε και πάλι στη δύναμη του μαζικού κινήματος και αντισταθούμε με κάθε μορφή πάλης, αυτή η λαίλαπα που εξαπέλυσαν εναντίον μας θα σαρωθεί από τον οργισμένο χείμαρρο όλων των εργαζόμενων. Το δεύτερο όπλο που διαθέτουμε, είναι η ψήφος μας στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη. Με το χέρι στην καρδιά, χωρίς κομματικές προκαταλήψεις οι δημότες έχουν υποχρέωση να καταψηφίσουν τους κυβερνητικούς υποψήφιους, αλλά και εκείνους τους υποψήφιους που συμφωνούν με αυτή την πολιτική.

Το Κερατσίνι πρέπει να αποχτήσει και πάλι αγωνιστική Δημοτική Αρχή. Μια τέτοια πολιτική εγγυάται μόνο η ΔΑΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ