Σάββατο 2 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Στο πόδι" δάσκαλοι και καθηγητές

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στις Νομαρχίες τη Δευτέρα. Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Πέμπτη. Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη

Με τρίωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στις νομαρχίες ξεκινούναυτή τη βδομάδα οι καθηγητές, καθώς τη Δευτέρα 4 Μάη 1998 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το "διαγωνισμό της ντροπής" του ΑΣΕΠ, ενώ στις 18 Μάη συνέρχεται η γενική συνέλευση των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων, προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία του κλάδου. Τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ καλούν σε σύσκεψη την Τρίτη 5 Μάη, στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΛΜΕ, με στόχο τη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη, ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό Νόμο 2525/97 και συνολικά για τα ζητήματα της παιδείας.

Μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη, τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αποφάσισαν να κηρύξουν τρίωρη στάση εργασίας για τις 7 Μάη και συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 11 π.μ. καθώς τη μέρα εκείνη συζητάται η προσφυγή των εκπαιδευτικών για την κατάργηση της επετηρίδας και το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Κατά την κοινή σύσκεψη των δύο ΔΣ, οι παρατάξεις, οι οποίες έχουν την πλειοψηφία, επικέντρωσαν τη συζήτηση στο ζήτημα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, απομονώνοντας το θέμα από τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Στο μεταξύ το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, να προχωρήσει στις 18 Μάη σε γενική συνέλευση προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων και γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, μέχρι τις 15 Μάη με εισήγηση για απεργία μέσα στις μέρες του διαγωνισμού. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ αρνήθηκε να προχωρήσει σε αγώνες μέσα στο Μάη, ενώ υπογράμμισε κατά τη συνεδρίαση ότι δε δέχεται τις καταλήψεις εξεταστικών κέντρων ως μέσο για την αποτροπή του διαγωνισμού και απέρριψε την πρόταση του εκπροσώπου της ΔΕΕ να κηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα, 4 Μάη, μαζί με την ΟΛΜΕ.

  • Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής αποφάσισε να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις τη Δευτέρα, 4 Μάη, μέρα λήξης των αιτήσεων για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στη Νομαρχία Αθήνας και στις 7 Μάη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΔΣ του Συλλόγου Φιλοσοφικής καλεί σε συντονισμό και τις άλλες καθηγητικές σχολές, ενώ αποφάσισε τις μέρες του διαγωνισμού να μη λειτουργεί η σχολή σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ