Κυριακή 3 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Απόφαση για στήριξη του Λεων. Αυδή

Την ιδρυτική της διακήρυξη δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η Κίνηση

Την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Λεων. Αυδή,εκφράζει η νεοσυσταθείσα δημοτική Κίνηση, "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία για την Αθήνα", η οποία δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την ιδρυτική της διακήρυξη.

Οπως τονίζεται στο κείμενο της διακήρυξης, η νέα Κίνηση βρίσκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής για την Αθήνα, που έγκειται στη μετατροπή της πρωτεύουσας σε έναν επιχειρηματικό, κερδοσκοπικό κόμβο. Θεωρεί ότι η ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτελεί σημείο - αιχμή αυτής της προσπάθειας που επιπρόσθετα θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής στο Λεκανοπέδιο. Διεκδικεί την ανάπτυξη μορφών άμεσης δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκφράζει την αλληλεγγύη της στα καθημερινά θύματα του ρατσισμού, τους/τις δεκάδες χιλιάδες μετανάστες/τριες που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Η "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία για την Αθήνα" αποτελείται από ενεργούς κοινωνικά πολίτες, που, όπως αναφέρουν στο σχετικό δελτίο Τύπου, εντάσσονται στο χώρο της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η Κίνηση υποστηρίζει την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο των δυνάμεων της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας για το δήμο της Αθήνας στη βάση των παραπάνω προγραμματικών αρχών. Στις εκλογές του Οκτώβρη θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό με την Κίνηση "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", με υποψήφιο δήμαρχο το Λεων. Αυδή.

Τη διακήρυξη υπογράφουν - με αλφαβητική σειρά - οι παρακάτω: Αδαμίδης Γιώργος,συμβολαιογράφος - πρόεδρος Επιτροπής Αφρικάνικης Αλληλεγγύης Ελλάδας, Αβραμίδης Ανδρέας,συνδικαλιστής ΕΤΕ - ΔΕΗ, Αλεξάτος Γιώργος,οικοδόμος - συγγραφέας, Αλεξάτος Νίκος,Αντωνόπουλος Χρήστος,Αστρινάκης Αλέξης,ψυχίατρος, Βασιλείου Γιάννης,ξυλουργός, Βερναδάκης Αλέκος,πρώην μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ, Βοζικάκης Γιώργος,εκπαιδευτικός, Γιαννόπουλος Κώστας,δημοσιογράφος, Διόγος Μάκης,δημοσιογράφος, Ζευγώλη Μαρία,εκπαιδευτικός, Ζορμπαλά Αλέκα,δικηγόρος, Καζαντζή Παντία,δημοσιογράφος, Καλφόπουλος Κώστας,δημοσιογράφος, Καραντινός Παναγιώτης,συνταξιούχος, Καραπάνος Χρήστος,οικοδόμος, Καραχάλιος Δήμος,συνταξιούχος, Κασιούμης Δημήτρης,συνταξιούχος τυπογράφος, Κοιλάκος Σταμάτης,οικονομολόγος, Κουτσομύτης Χρήστος,αρχιτέκτονας, Κυπριώτου Σοφία,οικονομολόγος, Κωστής Ιπποκράτης,Λομβάρδος Σωκράτης,συνταξιούχος ναυτιλιακός υπάλληλος, Μαστρογιαννόπουλος Τάκης,οικονομολόγος, Μολυβιάτης Νίκος,δημοσιογράφος - περιφερειολόγος, Μπαζίγου Γώγα,ιδιωτική υπάλληλος, Μπαλωμένου Γεωργία,επαγγελματίας, Μπανιάς Γιάννης,πολιτικός μηχανικός, Νικοπούλου Λία,νοσοκομειακός υπάλληλος, Παπαγιάννη Βάλια,φιλόλογος - κοινωνική λειτουργός, Παπαστεργίου Βασίλης,δικηγόρος, Παυλοπούλου Γωγώ,ιδιωτική υπάλληλος, Πύλια Μάρθα,εκπαιδευτικός, Σάρα Ελένη,τραπεζικός υπάλληλος, Ταμουρίδης Πέτρος,μεταλλειολόγος - μηχανικός, Τόλιος Χρήστος,δικηγόρος, Τσαπόγα Μαρία,τοπογράφος - μηχανικός, Φιλίππου Μαρίνα,οικονομολόγος, Φωτόπουλος Τάσος,υπάλληλος ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ