Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Γεύση ελληνική

Το Σαββατοκύριακο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο εξωτερικό θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί αυτό που μας πέρασε καθώς οι εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου διέπρεψαν για μια ακόμη φορά.

Πρώτος και καλύτερος ο Νίκος Μαχλάς που για άλλη μια φορά έδειξε την κλάση πετυχαίνοντας άλλο ένα γκολ στη νίκη της Βίτεσε επί της Αϊντχόβεν με 2 - 1 και έφθασε τα 34 γκολ παραμένοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ της Ευρώπης.

Στην Αγγλία ο Νίκος Νταμπίζας της Νιούκαστλ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση μέχρι σήμερα όπου πέτυχε και το πρώτο γκολ στη μεγάλη νίκη των "Ανθρακωρύχων" επί της Τσέλσι με 3 - 1. Ο Ελληνας διεθνής βαθμολογήθηκε από τον αγγλικό Τύπο με "9".

Σπουδαία απόδοση όμως είχε και Θόδωρος Ζαγοράκης όπου χάρις σε δικό του γκολ η Λέστερ πήρε τη νίκη με 1 - 0 επί της Μπράνσλεϊ.

Πάντως το γεγονός που ξεχώρισε στην Αγγλία αυτή την αγωνιστική ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Αρσεναλ αφού μετά τη μεγάλη νίκη επί της Εβερτον με 4 - 0 κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο. Οι "κανονιέρηδες" δυο αγωνιστικές πριν το τέλος έχουν 78 βαθμούς έναντι 71 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που απέτυχε να πραγματοποιήσει ακόμη ένα στόχο της τη φετινή χρονιά μετά την αποτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Αγγλίας.

  • Τη δική της ιστορία έγραψε στο γερμανικό πρωτάθλημα η Καϊζερσλάουτερν που το Σάββατο στέφθηκε και τυπικά πρωταθλήτρια στην Μπουντεσλίγκα και έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που αν και νεοφώτιστη (πέρσι αγωνιζόταν στη Β' κατηγορία) κατάφερε να φθάσει στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Η Καϊζερσλάουτερν στα πλαίσια της 33ης αγωνιστικής επιβλήθηκε με 4 - 0 της Βόλφμπουργκ και σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία της Μπάγερν με την Ντούισπουργκ κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο αφού προηγείται στη βαθμολογία με 67 βαθμούς έναντι 63 της Μπάγερν Μονάχου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ