Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΑΕΚ
Βήμα πρόκρισης ο ΠΑΟ

Σήμερα το δεύτερο παιχνίδι με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Κουτσά στραβά, ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος. Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, εκμεταλλεύτηκε την επιθετική ανυπαρξία της ΑΕΚ και κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 67 - 57. Οι "πράσινοι" πέτυχαν να εξουδετερώσουν τους Πρέλεβιτς, Αντερσον και με κορυφαίο τον Αλβέρτη, έφτασαν στη νίκη ευκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ προσπάθησε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια δεν είχε δυνάμεις και ψυχική διάθεση να παλέψει. Η ήττα στον τελικό της Ευρωλίγκα από την Κίντερ Μπολόνια, άφησε σημάδια στο παιχνίδι του "δικεφάλου".

Το σημερινό δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων (21.15 ΑΝΤ 1), λογικά δε θα έχει καμιά σχέση με αυτό της Κυριακής. Η ΑΕΚ στηριζόμενη στο αβαντάζ που δίνει η έδρα, είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, έδειξε ότι μπορεί να παλέψει. Ο ξεχασμένος Χούπμαν πήγε καλά στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Τσακαλίδη και μαζί με τους Καλαϊτζή, Ράτζα, έκαναν τη διαφορά στην άμυνα. Αντιθέτως υστέρησε επιθετικά ο Μπ. Σκοτ, ενώ ο Φ. Χριστοδούλου έμεινε μόνο 5 λεπτά στο παιχνίδι. Το τραύμα του στον αχίλλειο τένοντα τον ενοχλεί και μάλιστα σε βαθμό που στο σημερινό παιχνίδι να μείνει εκτός δεκάδας. Από την ΑΕΚ προσπάθησε μόνο ο Αλεξάντερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 19 (4), Καλαϊτζής 7 (1), Παταβούκας, Οικονόμου 10 (1), Σκοτ 9, Χούπμαν 2, Ράτζα 15, Χριστοδούλου.

ΑΕΚ: Κολτεμπέλα 7 (1), Λάσα 5, Πρέλεβιτς 8 (1), Αντερσον 11, Χατζής, Λάρσεν, Κακιούζης 8, Τσακαλίδης 6, Αντερσεν, Αλεξάντερ 12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ