Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Νίκησε και ελπίζει

Ο Ολυμπιακός 7 - 6 τη Φερεντσβάρος στον πρώτο τελικό του Κυπελλούχων

Ενα γκολ του Θέμη Χατζή 2 πριν τη λήξη του αγώνα έδωσε τη νίκη στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού με 7 - 6 επί της ουγγρικής Φερεντσβάρος στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, που έγινε το Σάββατο στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Σστω και στο παραπέντε οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το πρώτο βήμα (αν και μικρό) για την πραγματοποίηση του ονείρου, που είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Ετσι η ρεβάνς σε 14 μέρες στην Ουγγαρία είναι ανοιχτή και για τις δύο ομάδες.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από τα πιεστικά μαρκαρίσματα των Ούγγρων, ενώ συν τοις άλλοις τέσσερις φορές σημάδεψαν τα δοκάρια του Κάρντος. Παρ' όλα αυτά με τη συμπαράσταση περίπου 6.000 οπαδών, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, βρήκαν το σθένος και ακόμα και όταν έμειναν πίσω στο σκορ τρεις φορές (2 - 3, 3 - 4, 4 - 5) κατάφεραν να ανακάμψουν και να πάρουν τη νίκη. Τα επτάλεπτα του αγώνα ήταν: 1 - 1, 2 - 3, 1 - 1, 3 - 1. Για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Χατζής 4, Θωμάκος 1, Χατζηθεοδώρου 1, Λούδης 1, ενώ για τους Ούγγρους τα γκολ σημείωσαν οι Χερτζ 1, Λοντάι 1, Ζέκελι 1, Στάνεμιτς 1, Πέτερ 1, Μάτατζ 1.

Αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει, εμφανίστηκε ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Νίκος Λουκάτος, μετά το παιχνίδι, ο οποίος δήλωσε: "Αυτό που μετράει είναι η νίκη και εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε το κύπελλο στην Ελλάδα".

  • Το Σάββατο τελείωσαν για φέτος τα ευρωπαϊκά όνειρα της Βουλιαγμένης αφού η ήττα από την Πεσκάρα με 9 - 12 στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ οριστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ. Τα επτάλεπτα του αγώνα ήταν: 0 - 3, 2 - 2, 4 - 5, 3 - 2. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι: Λοράντος 4, Αφρουδάκης 2, Μαυρωτάς 2, Μάζης 1. Για τους Ιταλούς σκόραραν οι: Καλκατέρα 5, Γκογκάνιν 2, Μαρέζα 2, Μπόβο 1, Βαντεμίρ 1, Καλκατέρα Μ. 1.

Πάντως το γεγονός που ξεχωρίζει είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι παίκτες του ΝΟΒ πριν το παιχνίδι με τους Ιταλούς, με την οποία κάνουν λόγο για τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά της ομάδας. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, "το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πρωτόγνωρες για την ομάδα οφειλές προς τους παίκτες (οδοιπορικά 4 μηνών πριμ 20 εκατ., δόσεις από το Σεπτέμβρη του '97 για τα συμβόλαια Μαυρωτά, Τρμπόγιεβιτς), αλλά και η ανυπαρξία προοπτικής για κάποια ουσιαστική λύση".

  • Για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Πάτρα - Πανιώνιος 19 - 5, Ηλυσιακός - Χανιά 11 - 12, Κέρκυρα - Γλυφάδα 3 - 9, ΟΦΘ - Χίος 13 - 20, Χαλκίδα - Εθνικός 10 - 9. Την Τετάρτη θα γίνει ο αγώνας Ολυμπιακού - Βουλιαγμένης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ