Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συσφιχτούν οι σχέσεις των δύο λαών και χωρών

Δήλωση του Χ. Φλωράκη στην τηλεόραση της ΠΓΔΜ

Μετά τη συνάντησή του με τον Κύρο Γκλιγκόροφ, ο Χ. Φλωράκης έκανε την παρακάτω δήλωση στην τηλεόραση της ΠΓΔΜ απαντώντας σε ερώτηση για το σκοπό του ταξιδιού της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στα Σκόπια.

"Ενας ήταν ο σκοπός αυτού του ταξιδιού μας και δε θα μπορούσε να είναι άλλος. Να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού για την παραπέρα ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς. Δίνουμε σήμερα σ' αυτό το ζήτημα πρωταρχική σημασία γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί και φτάσαν και στη γειτονιά μας. Εχουμε το Κόσσοβο. Αύριο μπορεί ο κίνδυνος αυτός να πάει παρακάτω, στη συνέχεια μπορεί να πάει στη Θράκη.

Συζητήσαμε και το πρωί με την κυρία Μήτρεβα και τώρα με τον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος, μας επανέλαβε ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν τρέφει καμιά βλέψη σε βάρος της Ελλάδας. Σέβεται τα σύνορα, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας. Είναι υπέρ της παραπέρα ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών. Μας εξήγησε την έννοια "Δημοκρατία της Μακεδονίας" που περιορίζεται στην επικράτεια της χώρας του. Εγινε μια γενικότερη ανταλλαγή απόψεων. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει στις σχέσεις των δύο λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ