Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από 22 - 24 του Μάη το συνέδριο του ΕΚΑ

H προετοιμασία του 23ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 22 - 23 - 24 του Μάη, ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της διοίκησης του ΕΚΑ.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και αναμένεται να συμμετέχουν σε αυτό περίπου 1.800 αντιπρόσωποι από 450 πρωτοβάθμια σωματεία, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 300.000 ψηφίσαντα μέλη.

Το 23ο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους της Αθήνας και γενικότερα της χώρας, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για κατάργηση ουσιαστικά του 8ωρου, με τη λεγόμενη "συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας" και την "ελαστικοποίηση" των εργασιακών σχέσεων. Παράλληλα αναμένεται η κυβέρνηση να φέρει το λεγόμενο "μίνι" πακέτο ασφαλιστικών μέτρων, με το οποίο στρώνεται ο δρόμος για τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και με πρώτα μέτρα τις συγχωνεύσεις Ταμείων, το χτύπημα του θεσμού των βαριών και ανθυγιεινών και των επικουρικών συντάξεων. Απ' αυτή την άποψη οι εργασίες και οι αποφάσεις του συνεδρίου αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, όταν μάλιστα το ΕΚΑ είναι το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ