Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ"
Επιδιώκεται ποινικοποίηση της απεργίας

Εκδικάζεται σήμερα προσφυγή της εταιρίας, με την οποία ζητά να κηρυχτεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. -Στα δικαστήρια οδηγεί σήμερα τους εργαζόμενους η επιχείρηση ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κηρυχτεί η απεργία τους καταχρηστική και παράνομη. Οι απεργοί, που ζητούν την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης για το '98, αντιμετωπίζουν, εδώ και 25 μέρες που διαρκεί η απεργία, την αδιάλλακτη και αντεργατική στάση της εταιρίας των Αφών Γεωργιάδη. Σήμερα το πρωί που θα συζητηθεί στα δικαστήρια η προσφυγή κατά των εργαζομένων αναμένεται να συγκεντρωθούν πολλοί συνάδελφοί τους, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

"Η εργοδοσία για να κάμψει το ηθικό μας, μας σέρνει στα δικαστήρια επιδιώκοντας να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία μας με ψεύδη. Ακόμη και αν αύριο το δικαστήριο βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, εμείς δε θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα, ο οποίος θα πρέπει να συνεχιστεί, διότι στο πλευρό μας έχουμε αλληλέγγυα την Ομοσπονδία μας, το Εργατικό Κέντρο και άλλα αδελφά σωματεία", μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Σπ. Ράλλης.

"Αύριο στο δικαστήριο θα μας υπερασπιστούν συνάδελφοι εργαζόμενοι", συνεχίζει. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν τα σχέδια αυτών των κυρίων, οι οποίοι στο όνομα του Μάαστριχτ, του ΕΥΡΩ κλπ., προσπαθούν να μας φέρουν αιώνες πίσω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ