Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη της ΔΕΕ με αδιόριστους

Οι εξελίξεις στην παιδεία που δρομολογεί ο Νόμος 2525, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, η κατάργηση της επετηρίδας, η αξιολόγηση, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, καθώς και οι θέσεις της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών (ΔΕΕ) συζητήθηκαν στην προχτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η παράταξη για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Στη συζήτηση πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα διοικητικά συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, καθώς και πολλοί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Ο αδιόριστος εκπαιδευτικός Α. Φραγκέας επισήμανε την ανάγκη συσπείρωσης του εκπαιδευτικού κινήματος γύρω από τα αιτήματα της διατήρησης της επετηρίδας και ανατροπής συνολικά του Ν. 2525. Στην τοποθέτησή του ο Σ. Σάββας,μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του κινήματος των εκπαιδευτικών για την ανατροπή του Ν. 2525/97, τονίζοντας ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού είναι υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών, διορισμένων και αδιόριστων. "Η κατάργηση της επετηρίδας, είπε, έρχεται να υπηρετήσει την ανάγκη αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και στο δημόσιο σχολείο, ενώ μαζί με το σύστημα αξιολόγησης, το υπουργείο θέλει τον εκπαιδευτικό μακριά από το εκπαιδευτικό κίνημα, χειραγωγημένο και υποταγμένο".

Ο Θ. Γκεσούλης,μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, τόνισε ότι ο Ν. 2525 μπορεί να ανατραπεί, κάνοντας αρχή με το μπλοκάρισμα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ στόχος του εκπαιδευτικού κινήματος, είπε, θα πρέπει να είναι η διατήρηση με κάθε τρόπο του θεσμού της επετηρίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ