Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κατηγορούμενοι και χαρισματικές γυναίκες

Μέτρια η αποψινή τηλεοπτική βραδιά. Πολύ μέτρια. Αν όμως επιμένετε τηλεοπτικά, τότε ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποια επιλογή. Ετσι, έχουμε και βλέπουμε:

Από το STAR στις 23.00 "Οι κατηγορούμενοι" του Τζόναθαν Κάπλαν. Μια νεαρή σερβιτόρα πέφτει θύμα βιασμού στο πίσω μέρος ενός μπαρ. Η εισαγγελέας που αναλαμβάνει την υπόθεση, ύστερα από πολλές αμφιταλαντεύσεις, μετατρέπει τη δίκη των βιαστών σ' ένα γενικότερο κατηγορητήριο κατά όλων των θαμώνων του μπαρ, που όχι μόνον δεν εμπόδισαν το βιασμό αλλά με κάποιο τρόπο τον παρότρυναν κιόλας. Εμπνευσμένη από ένα αληθινό περιστατικό η ταινία του Τζ. Κάπλαν, είναι ένα ένα καλογυρισμένο δικαστικό θρίλερ που βάζει το θέμα της σιωπηλής αποδοχής της πλειοψηφίας. Ενδεχομένως με το υλικό που είχε ο Κάπλαν θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο καλό. Η ερμηνεία της Τζόντι Φόστερ τιμήθηκε με "Οσκαρ" γυναικείου ρόλου.

Από το SEVEN X στις 21.15 "Το ηλιοβασίλεμα" του Χένρι Χάταγουεϊ.

Με την πανέμορφη και αλησμόνητη γυναίκα με τα ωραιότερα μάτια του κόσμου, την Τζιν Τίρνεϊ, στο ρόλο μιας αρχηγού ενός καραβανιού στη Σαχάρα, που χωρίς να το καταλάβει γίνεται συνεργός των ναζί. Πρόκειται για μια ευχάριστη ταινία, σχεδόν συμπαθητική και τίποτε περισσότερο.

Επίσης στο ίδιο κανάλι στις 23.15 "A GE - MAN" του Γιούζο Ιτάμι.

Μια πρωτότυπη για μας τους δυτικούς ταινία από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη, που αφηγείται μια ιστορία που βασίζεται σ' ένα έθιμο, μια παράδοση - αν θέλετε - στη χώρα του. Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου η ονομασία της γυναίκας που φέρνει γούρι στους άνδρες είναι a ge - man. Και η ηρωίδα της ταινίας έχει αυτή ακριβώς αυτή την ιδιότητα, αυτό το χάρισμα αν προτιμάτε: να φέρνει γούρι στους άνδρες όταν είναι ερωτευμένη μαζί τους. Οταν όμως ο έρωτας και η αγάπη ξεθωριάσουν μέσα της, και τα αισθήματα αμβλυνθούν τότε το γούρι μετατρέπεται σε γρουσουζιά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ