Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Στα ΜΑΤ το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και την ταυτόχρονη επίδειξη αυταρχισμού στους εργαζόμενους

Το πραγματικό πρόσωπό της έδειξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χτες, με την επίδειξη αυταρχισμού, επιτιθέμενη με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα κατά των εργαζομένων, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός συνεντευξιαζόταν στο Ζάππειο, καταγγέλλει το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αντίστασή τους στην κυβερνητική πολιτική. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού και την επίθεση κατά των εργαζομένων, τονίζεται:

"Στην προκλητική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στο Ζάππειο, όπου προσπάθησε με ψέματα να εξωραϊσει την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, την καλύτερη απάντηση έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι της "ΙΟΝΙΚΗΣ", οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στο "ΜΙΝΙΟΝ", που αγωνιστικά διεκδικούν το στοιχειώδες δικαίωμά τους στη δουλιά. Ο πρωθυπουργός έφθασε στο πρωτοφανές σημείο προκλητικότητας να ισχυριστεί ότι το εισόδημα των εργαζομένων, όχι μόνο αυξήθηκε, αλλά υπάρχει και περίσσευμα! Τι άλλο να σχολιάσει κανείς;

Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στο Ζάππειο, αλλά στη νέα επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, που, την ίδια ώρα, με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, προσπάθησε να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ένα μόνο δρόμο έχουν, για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους: Το συντονισμένο, επιθετικό αγώνα τους, που, βήμα το βήμα, μέρα τη μέρα, πρέπει να διευρύνεται, να δυναμώνει, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, την καθολική αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, που έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ